Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη Διευθυντών εκπαιδευτικών από την Ρωσία

Tον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε αντιπροσωπεία 18 Διευθυντών Στοιχειώδους και Μέσης Εκπαίδευσης από την Αγ. Πετρούπολη, δύο μήνες μετά την αδελφοποίηση των δυο πόλεων.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η τόνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων, η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό σύστημα των δύο χωρών και κυρίως η ανάδειξη της σημασίας της αδελφοποίησης των δύο πόλεων για την αποκόμιση πολλαπλών οφελών από ολόκληρη την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες επισκέψεις εκπαιδευτικών από την Αλεξανδρούπολη στην Αγ. Πετρούπολη, την αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων των δύο πόλεων, την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας της Ιατρικής Σχολής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης με τα αντίστοιχα Τμήματα των Πανεπιστημίων της Αγ. Πετρούπολης καθώς και τη δημιουργία μόνιμων κατασκευών στις κατασκηνώσεις της Μάκρης, ικανών να φιλοξενήσουν παιδιά από την Αγ. Πετρούπολη.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη επανασύνδεσης των δύο πόλεων με την επαναφορά της απευθείας πτήσης Αλεξανδρούπολη – Αγ. Πετρούπολη, γεγονός που όπως είπε «θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.»

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Ολγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος