Ειδήσεις από την ΕΡΤ Κοζάνης

Η Ενημέρωση από τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Κοζάνη: Γιώργος Κασαπίδης: Εγκλωβισμένος στα ψέματα ο Α. Τσίπρας

Η ανάγκη διευθέτησης του εσωτερικού κομματικού μετώπου με τα Ειδήσεις από την ΕΡΤ Κοζάνηςυπαρξιακά του προβλήματα αλλά και ο εγκλωβισμός του στα ψέματα που έλεγε προεκλογικά, οδήγησαν τον Πρωθυπουργό στην παραίτηση και την προκήρυξη των εκλογών, τόνισε μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ Κοζάνης και στους δημοσιογράφους Κώστα Δαβάνη και Δέσποινα Αμαραντίδου, ο βουλευτής της Ν.Δ Ν. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης. Χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε εκλογές καθώς η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη και ρευστή οικονομικά μέσα σε ένα περιβάλλον επταετούς οικονομικούς δυσπραγίας.

ΕΡΤ Κοζάνης-Σύνταξη: Κώστας Δαβάνης

Κοζάνη: Παραίτηση Συντονιστής Ανεξάρτητων Ελλήνων Π Ε Κοζάνης

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΤην παραίτησή του υπέβαλε ο Συντονιστής των Ανεξάρτητων Ελλήνων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Απόστολος Πεταλωτής. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πήρε την απόφαση να παραιτηθεί μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης στις 13 Ιουλίου 2015 στις Βρυξέλες. Μη μπορώντας, όπως αναφέρει,  να σηκώσει το βάρος του 3ου μνημονίου που έφερε η κυβέρνηση, για ηθικούς λόγους στις 24 Ιουλίου 2015 έστειλε την επίσημη και αμετάκλητη παραίτησή του στα όργανα του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Περικλής Καραφυλλίδης

 

Δυτική Μακεδονία: Ασθενής σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΚαθησυχαστικός σε ότι αφορά τη σεισμική δόνηση των 4 Ρίχτερ 14 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας, ήταν ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρός Τσάπανος. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Τσάπανος τόνισε ότι η σεισμική αυτή δόνηση, που ήταν επιφανειακή είναι στο τοπικό ρήγμα που έχει εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα, το οποίο είχε προκαλέσει και τις σεισμικές δονήσεις πριν ένα χρόνο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ: Μάκης Νασιάδης

 

Γρεβενά: Καταστροφές από πρωτόγνωρο μπουρίνι

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΞηλωμένες στέγες σπιτιών, γκρεμισμένες αποθήκες και στέγαστρα αποθηκών, γκρεμισμένα δένδρα και κολώνες του ΟΤΕ, αλλά και σημαντικές ζημίες σε καλλιέργειες, προκάλεσε το πρωτόγνωρο ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου τα χωριά των Γρεβενών, Κιβωτό, Μηλιά, Βατόλακκο και Ασπρόκαμπο. Από τη μανία της φύσης κινδύνευσε και μία οικογένεια στην Κιβωτό Γρεβενών, όταν ξηλώθηκε ολόκληρη η στέγη του σπιτιού. Στον ίδιο οικισμό σημαντικές ζημιές υπέστησαν τουλάχιστον άλλα έξι σπίτια, όπως επίσης δύο κολώνες του ΟΤΕ, αλλά και πάρα πολλά δένδρα. Στο Βατόλακκο έπεσε μία σκεπή σπιτιού, ενώ ζημίες αναφέρθηκαν και σε στέγες και άλλων σπιτιών, αλλά και αποθηκών. Παρόμοιο το σκηνικό και στον Ασπρόκαμπο Γρεβενών, όπου ισοπεδώθηκαν δύο αποθήκες και ξηλώθηκαν τρεις στέγες από αποθήκες, ενώ είχαμε και καταστροφές σε στέγες σπιτιών. Σημαντικές ζημίες έχουν αναφερθεί σε καλλιέργειες οπωροκηπευτικών στη Μηλιά Γρεβενών, αλλά και σε καλλιέργειες καλαμποκιού και τριφυλλιών στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Μάκης Νασιάδης (Φωτό: www.greveniotis.gr)

 

Βόιο: Ανάδειξη ιστορικού καμπαναριού Νεάπολης

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΥπεγράφη η  σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ανάδειξη ιστορικού καμπαναριού Νεάπολης Δήμου Βοΐου», μεταξύ του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, και του αναδόχου του έργου. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανάπλαση και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού Καμπαναριού στο κέντρο του οικισμού Νεάπολης. Οι προτεινόμενες επεμβάσεις περιλαμβάνουν επιστρώσεις των οδών με κυβόλιθους, κατασκευή νέων πεζοδρομίων και αντικατάσταση ή βελτίωση υφιστάμενων, φυτεύσεις, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, διαμόρφωση χώρων πρασίνου και διευθέτηση της κυκλοφορίας πεζών, Ατόμων με Αναπηρία και οχημάτων, ώστε η περιοχή να είναι εύκολα προσβάσιμη και ασφαλής για όλους. Της προβλέπεται η τοποθέτηση ιστών φωτισμού και η δημιουργία οριοθετημένου χώρου στάσης – αναμονής των ταξί με τη δημιουργία νησίδας πρασίνου με διαδρομές, στάσεις και φύτευση. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Περικλής Καραφυλλίδης  (Φωτό: vimavoiou.blogspot.com)

 

Κοζάνη: Θανατηφόρο τροχαίο στη Ν.Ε.Ο. Κοζάνης – Φλώρινας

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΤη ζωή του έχασε της 32χρονος Έλληνας σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το Σάββατο 22-08-2015 στο 34ο χιλιόμετρο της της Εθνικής Οδού  Κοζάνης – Φλώρινας. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 32χρονος και να τραυματιστούν μια 28χρονη που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο  και ο 41χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος.  Προανάκριση για τα αίτια και της συνθήκες του δυστύχηματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Περικλής Καραφυλλίδης

Εορδαία: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΜε την μέθοδο της απασχόλησης τρεις άγνωστοι αφαίρεσαν εντέχνως  από το λαιμό ογδοντάχρονης γυναίκας στον Περδίκκα Εορδαίας  την χρυσή αλυσίδα της αντικαθιστώντας την με ψεύτικη. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν μία ηλικιωμένη γυναίκα και δύο άντρες χτύπησαν το κουδούνι της ογδοντάχρονης, πέρασαν στο εσωτερικό του σπιτιού συζητώντας μαζί της, με την ηλικιωμένη γυναίκα να δηλώνει συγκινημένη γιατί η ογδοντάχρονη έμοιαζε στην μητέρα της. Λίγο αργότερα οι τρεις άγνωστοι  με την χρυσή αλυσίδα στα χέρια της επιβιβάστηκαν σε σταθμευμένο Ι. Χ και εξαφανίστηκαν. Την υπόθεση διερευνά το τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας και σήμερα αναμένεται να κατατεθεί από την παθούσα μήνυση κατ’  αγνώστων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

Καστοριά: Βοήθεια σε γυναίκες θύματα βίας

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΕξήντα  δύο γυναίκες θύματα κακοποίησης απευθύνθηκαν και ζήτησαν τη βοήθεια του  Κέντρου Συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καστοριάς από την ίδρυση του τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης, η κοινωνιολόγος του κέντρου Δήμητρα Σταύρακα, από την αρχή   μέχρι και τον Ιούλιο, το Κέντρο Συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καστοριάς έχει ήδη εξυπηρετήσει 62 συμβουλευόμενες, οι οποίες προσήλθαν υποβάλλοντας 128 αιτήματα και εξυπηρετήθηκαν στο σύνολο της μέσω της πραγματοποίησης 456 συνεδριών, ενώ έχει γίνει παραπομπή σε ξενώνα για μια από της συμβουλευόμενες. Της δράσεις του κέντρου περιλαμβάνονται η ψυχοκοινωνική στήριξη,  η νομική συμβουλευτική και η  δικτύωση με της φορείς, με οργανισμούς, υπηρεσίες και συλλόγους, ενώ κύριος στόχος του είναι  η προαγωγή της πρόληψης. «Το μήνυμα της είναι ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να φροντίζουμε τον εαυτό της, η σιωπή δεν είναι λύση, αντίθετα είναι συνενοχή στη βία, οπότε είμαστε εδώ για όποια γυναίκα  θέλει να βοηθηθεί, είμαστε ανοιχτοί και περιμένουμε να βοηθήσουμε όποια γυναίκα το χρειάζεται» επισημαίνει η Νομική Σύμβουλος του Κέντρου Αικατερίνη Καπρή. Το κέντρο συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καστοριάς  είναι της δημόσιος φορέας και αποτελεί μέρος του πανελλαδικού δικτύου των 61 δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών. Βρίσκεται της Νέες Εργατικές Κατοικίες Καστοριάς, λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή από της 7 το πρωί μέχρι της 3 το απόγευμα. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο του κέντρου2467022122, αλλά και στα supportwomen@kastoriacity.gr facebook.com/supportwomenkastoria supportwomenkastoria.blogspot.gr

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη: Θεοδότα Τσιόπρα (Φωτο: http://www.in2life.gr/)

Κοζάνη: Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΜε αφιέρωμα σ’ έναν από της σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς δημιουργούς, τον Σταύρο Ξαρχάκο, συνεχίζονται, μετά από μικρή ανάπαυλα, οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης. Τη βραδιά θα τιμήσει με την παρουσία του ο της ο συνθέτης ενώ επιλεγμένα τραγούδια από τη σπουδαία μουσική του πορεία, που σφράγισε τα μουσικά της πράγματα, θα ερμηνεύσουν, η Ηρώ Σαΐα και ο Ζαχαρίας Καρούνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου, της 9:30 το βράδυ στο στέκι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης. Η είσοδος για της μαθητές, σπουδαστές και άνεργους είναι στα 5 ευρώ με το ποτό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Περικλής Καραφυλλίδης

 

Πτολεμαΐδα: Συναυλία για της πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΟ Σύλλογος πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας Εορδαίας διοργανώνει συναυλία με την Ελεονώρα Ζουγανέλη σήμερα της 9.30 το βράδυ στο Εθνικό στάδιο Πτολεμαΐδας η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για της 18 Ιουνίου και αναβλήθηκε λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών. Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση άπορων μελών του Συλλόγου. Στη συναυλία θα παραβρεθεί και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας Βάσω Μαράκα η οποία σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί τον Σύλλογο της Καστοριάς.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου (Φωτο:  http://www.statesmen.gr/)

 

Κοζάνη: Το γλέντι των Ηπειρωτών

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΣήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το Παραδοσιακό Πανηγύρι του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης, που αναβλήθηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου, λόγω κακοκαιρίας. Το Παραδοσιακό Πανηγύρι Ηπειρωτών, για όγδοη συνεχή χρονιά, διοργανώνει θα γίνει της 9 το βράδυ στο Πάρκο Ηπειρωτών στην Κοζάνη, με το μουσικό σχήμα του Κώστα Βέρδη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Περικλής Καραφυλλίδης (Φωτο: http://e-ptolemeos.gr/)

 

Εορδαία: Οι αναβληθείσες εκδηλώσεις στη Γαλάτεια

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΑναβλήθηκαν λόγω των ακατάλληλων  καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας – Σάββατο 22 Αυγούστου 2015-  του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλάτειας «Πανηγύρι στο χωριό» και θα επαναληφθούν σήμερα της 9 το βράδυ στο προαύλιο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα τμήματα του Συλλόγου και τη συναυλία με της : Ντίνα Γιακουμάκου και Φώτη Θεοδωρίδη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου (Φωτό: http://www.prlogos.gr/)

Καστοριά: «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι…»

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Κοζάνης«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια φανταστική χώρα των ζώων» είναι ο τίτλος της δράσης  που πραγματοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος»  αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου 11:00  – 12.30 το πρωί, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων που συντονίζει και υλοποιεί  και αυτό το καλοκαίρι, συμμετέχοντας στην 4η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

Τα παιδιά της βιβλιοθήκης με την Κατερίνα Τόσκου και τη Βάσια Σωτηρίου, φτιάχνουν  στη βιβλιοθήκη μια έκθεση όλων των ζώων που πρωταγωνιστούν της ιστορίες.  Ο Μπαγκίρα, ο Γουίννι, ο Μόμπυ Ντικ, η Χέντβιχ, ο Ασλάν, ο κύριος Φοξ θα βρεθούν όλοι μαζί και θα ξεκινήσουν μια συζήτηση για το τι σημαίνει να είσαι ζώο – πρωταγωνιστής σε ένα βιβλίο λογοτεχνίας.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου  7:00-9:00 το βράδυ η Δημοτική Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε ένα μουσείο προσωπικοτήτων. Με οδηγό της βιογραφίες διάσημων προσώπων της ιστορίας, παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με τη Ζωή Χαρούμενου, φτιάχνουν   μια έκθεση με φωτογραφίες και αφηγήσεις για τα παιδικά της χρόνια. Η έκθεση θα συμπληρωθεί από της αφηγήσεις των παιδιών που μπορεί κάποτε να μείνουν στην ιστορία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Θεοδότα Τσιόπρα

Σέρβια: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού

Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚοζάνηςΣτην Παλιά Καστανιά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού διεξάγεται και φέτος, για 10η συνεχόμενη χρονιά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού. Οι πτήσεις των αιωροπτεριστών που συμμετέχουν στο 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα ξεκινήσαν το Σάββατο 22 Αυγούστου  και θα συνεχιστούν έως 29 Αυγούστου και αναμένεται να προσφέρουν εντυπωσιακές εικόνες, της Λίμνης Πολυφύτου, της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και των Πιερίων, σε όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν της αγώνες από την πίστα απογείωσης που βρίσκεται κοντά στην Παλιά Καστανιά ή από πιο χαμηλά στην ευρύτερη περιοχή των Σερβίων. Έέως της 28 Αυγούστου οι πτήσεις του αγωνιστικού σκέλους θα γίνονται από της 12:30 το μεσημέρι έως της 7 το απόγευμα. Της 29 Αυγούστου, τελευταία αγωνιστική, οι πτήσεις θα γίνουν από της 12:30 το μεσημέρι έως της 6 το απόγευμα. Της 9:30 το βράδυ θα γίνει η απονομή Επάθλων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Παλιάς Καστανιάς.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Περικλής Καραφυλλίδης

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Επιμέλεια: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος