ertnews.gr

Ζάκυνθος: “Καταρράκτες” σκουπιδιών σε λαγκάδι δίπλα σε χωριό – “Χωματερές” ρέματα και ρεματιές (video)

17/02 12:38

Την ώρα που οι τοπικοί άρχοντες αντιπαρατίθενται και αλληλοκατηγορούνται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΧΥΤΥ του Λίβα, σε διάφορα σημεία της Ζακύνθου, λαγκάδια και ρέματα συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ως χωματερές και σκουπιδότοποι, από διάφορους ασυνείδητους, που εκμεταλλεύονται την απουσία ελέγχων και την απάθεια της δημοτικής αρχής.

Η ΕΡΤ Ζακύνθου δημοσιεύει φωτογραφίες ενός από αυτούς τους χώρους. Ένα απίστευτης φυσικής ομορφιάς λαγκάδι, στη Λιθακιά Ζακύνθου, το οποίο διασχίζει τη μία πλευρά του χωριού, αλλά έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη χωματερή.

Ζάκυνθος: “Καταρράκτες” σκουπιδιών σε λαγκάδι δίπλα σε χωριό – “Χωματερές” ρέματα και ρεματιές (video)

“Καταρράκτες” τόνων σκουπιδιών, “ρέουν” από την κορυφή μέχρι την κοίτη του Λαγκαδιού, σε διάφορα σημεία του, μολύνοντας τόσο το ίδιο το λαγκάδι όσο και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η δυσοσμία είναι έντονη, καθώς πολλά από τα σκουπίδια είναι φρέσκα, τα οποία σαπίζουν μαζί με παλιότερα, τα οποία φαίνεται να έχουν ριχτεί εκεί ακόμα και πριν χρόνια. Στο λαγκάδι, που θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα περιπατητικά αξιοθέατα της Ζακύνθου και όχι μόνο, είναι πεταμένα, εκτός από οργανικά, βιοαπόβλητα, σύμμικτα και ανακυκλώσιμα σκουπίδια, στρώματα, κιβώτια, οικιακές συσκευές (πλυντήρια, κουζίνες, ψυγεία), μπαταρίες, ντεπόζιτα, βαρέλια και ό,τι σκουπίδι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το συγκεκριμένο λαγκάδι είναι ότι πάνω στα κλαδιά των τεράστιων πουρναριών, σήμα κατατεθέν της περιοχής, έχουν σκαλώσει, σε μεγάλο ύψος, παλέτες, σκουπιδοσακούλες ακόμα και πλυντήρια…

Δείτε και αποκλειστικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version