Ζάκυνθος – “Αλλαγή πλεύσης” Ε. Λέκκα για το κλείσιμο του Ναυαγίου

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν από την απόφαση για το, κατόπιν εισήγησης του κ. Λέκκα, κλείσιμο του Ναυαγίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, σε νέες του δηλώσεις, αλλά και στην εισήγηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ανέφερε ότι κακώς λέγεται ότι θα κλείσει το Ναυάγιο, καθώς “οι επιβάτες μπορούν να είναι στα πλοία, να κάνουν μπάνιο και να θαυμάζουν τη θέα”.

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Λέκκα, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρούν το Ναυάγιο από απόσταση και χωρίς αποβίβαση στην παραλία. Στην αρχική εισήγησή του προς το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Λέκκας είχε προτείνει απαγόρευση, αναφέροντας: “Να απαγορευτεί η πρόσβαση στην Απαγορευμένη ζώνη και στη Ζώνη Ελεγχόμενης Πρόσβασης” και “να επιτρέπεται η προσέγγιση στη Ζώνη Ελεύθερης Πρόσβασης ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και παροχής βοήθειας”.

Για το πλάτωμα, το “φρύδι” δηλαδή πάνω από την παραλία, στην νέα του εισήγηση ο κ. Λέκκας προτείνει να μπορούν οι από ξηράς επισκέπτες να βλέπουν και να φωτογραφίζουν το Ναυάγιο από την εξέδρα, την οποία, ωστόσο, το 2018 χαρακτήρισε τρισάθλια.

Τέλος, ενώ στην εισήγησή του ξεκαθαρίζει ότι επανεξέταση θα γίνεται κάθε 6 μήνες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είπε ότι θα μπορούσε να γίνει μια επανεκτίμηση νωρίτερα, ακόμα και μέσα στον επόμενο μήνα, σύμφωνα και με όσα δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, ώστε να υπάρξουν πιθανές νέες αποφάσεις για την πρόσβαση στο Ναυάγιο, είτε από θαλάσσης είτε από ξηράς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος