Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται το Σάββατο από το φονικό σεισμό στη Βρίσα Λέσβου

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Βρίσα της Λέσβου, που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια μια ανθρώπινης ζωής και ανεπανόρθωτες ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις. Συνολικά 280 σπίτια χαρακτηρίστηκαν κόκκινα. Υπό ανέγερση είναι 60, ενώ στην Πολεοδομία βρίσκονται οι φάκελοι για την ανέγερση άλλων 30.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Κοινότητας Βρίσας Στρατής Παράκοιλας ζητά την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να παραταθεί η επιδότηση των ενοικίων για τους πληγέντες για έναν ακόμη χρόνο καθώς και να επιδοτηθούν και οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Ζητά επίσης μετά την 12 Ιουνίου να αποχαρακτηριστεί ο οικισμός ως επικίνδυνος προκειμένου να αδειοδοτηθούν κάποιες επιχειρήσεις όπως το καφενείο του χωριού στην πλατεία.

Εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα ετοιμόρροπα κτήρια που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα και ζήτησε πιο ενεργό ρόλο στο ζήτημα αυτό από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σε δυσπρόσιτες περιοχές του χωριού παραμένουν ακόμα μπάζα από τα σπίτια που κατέρρευσαν. Για αυτό και ο κ. Παράκοιλας ζητά από το Δήμο Δυτικής Λέσβου την απομάκρυνσή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος