Τα Παιδικά Χωριά SOS εγκαινίασαν στη Μυτιλήνη Κέντρο Στήριξης για ευάλωτες οικογένειες και παιδιά

Τα Παιδικά Χωριά SOS, συνεχίζοντας τη δυναμική τους παρουσία και συμβολή σε θέματα ενδυνάμωσης ευάλωτων οικογενειών, εγκαινίασαν το δέκατο κατά σειρά Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Μυτιλήνη.

Το Κέντρο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από 300 οικογενειών της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19, την πολυετή οικονομική ύφεση, καθώς και τις πρωτόγνωρες κοινωνικές συνθήκες που έχει κληθεί να διαχειριστεί τα τελευταία έξι χρόνια η τοπική κοινωνία, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας της Μυτιλήνης, που έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί, παρέχει συμβουλευτική γονέων, ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, λογοθεραπεία, ειδική αγωγή σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες και δημιουργική απασχόληση. Παράλληλα, τα παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών υποστηρίζονται και μαθησιακά για την κάλυψη των απαιτήσεων του σχολικού τους προγράμματος.

Στα εγκαίνια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας παρευρέθηκαν από τα Παιδικά Χωριά SOS ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Καθηγητής Κώστας Ν. Συρίγος, η Αντιπρόεδρος, Αλεξάνδρα Κοντέλλη και ο Γενικός Διευθυντής, Γιώργος Πρωτόπαπας, καθώς επίσης η Πρέσβης της Αυστρίας, Hermine Poppeller, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και εκπρόσωποι των κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής και τοπικών φορέων.

Η λειτουργία του νέου Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας για τα επόμενα τρία χρόνια καλύπτεται αποκλειστικά με δωρεά από την Αυστριακή Κυβέρνηση.

Τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε άλλες εννέα πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, στο Ηράκλειο, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Καλαμάτα, στην Κομοτηνή, στην Πάτρα, στον Πειραιά και στις Σάπες Ροδόπης. Στόχος είναι η ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και η αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Μέχρι σήμερα, 14.500 οικογένειες έχουν υποστηριχθεί από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργηθεί 150 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες αφορούν κατά 90% επιστημονικό προσωπικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος