Πρόστιμο για ΚΤΕΟ και φθαρμένα λάστιχα σε φορτηγό απορριμματοφόρο του Δήμου Ζακύνθου. Καταγγελίες εργαζομένων

Ξεκίνησαν να “πέφτουν” τα πρώτα πρόστιμα στα αυτοκίνητα του Δήμου Ζακύνθου, από την Τροχαία του νησιού, καθώς αρκετά από αυτά κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ, με φθαρμένα λάστιχα, πολλές ζημιές και, σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων, ακόμα και ανασφάλιστα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, το βράδυ της Πέμπτης, άνδρες της Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σταμάτησαν για έλεγχο φορτηγό απορριμματοφόρο του Δήμου, το οποίου πήγαινε να ξεφορτώσει σκουπίδια στον Λίβα, από τον οποίο προέκυψε ότι το όχημα δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ, είχε φθαρμένα λάστιχα και δεν είχε ταχογράφο. Για τις παραβάσεις κόπηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα, το σύνολο των οποίων ξεπερνά τα 800 ευρώ.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων για την κακή έως επικίνδυνη κατάσταση των οχημάτων του Δήμου Ζακύνθου, έχουν κατατεθεί και στην εισαγγελέα του νησιού.

Χαρακτηριστικές των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου είναι οι δηλώσεις του σε τοπικό ραδιόφωνο του Σπύρου Χαριάτη, πρόεδρος Εργαζομένων Διεύθυνσης Καθαριότητας Δήμου:

“Σήμερα λειτουργούν πέντε με έξι απορριμματοφόρα. Κάποια εξ αυτών δεν έχουν περάσει ποτέ από ΚΤΕΟ και κάποια δεν διαθέτουν ασφάλεια. Οι εργαζόμενοι σε αυτά είναι εκτεθειμένοι. Τα οχήματα έχουν τεράστια προβλήματα, έχουν φθαρμένα λάστιχα και πολλές ζημιές. Ακόμα και οι νταλίκες που μεταφέρουν τα απορρίμματα από τον σταθμό μεταφόρτωσης των Αμπελοκήπων στον Λίβα κυκλοφορούν με φθαρμένα λάστιχα. Φανταστείτε σε αυτά τα βαρέως τύπου οχήματα που μεταφέρουν τόνους απορριμμάτων να σκάσει ένα λάστιχο καθ’ οδόν προς τον Λίβα, τι μπορεί να συμβεί.”

Την ίδια ώρα έχει φουντώσει και η συζήτηση για το τι συμβαίνει στον ΧΥΤΥ του Λίβα, καθώς περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν επιχωμάτωση απορριμμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος