Μίνα Γκάγκα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης υγειονομικών

Επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης υγειονομικών και τοποθέτησης ειδικευόμενων ιατρών προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά την περιοδεία της σε νοσοκομεία της Αχαΐας, Ηλείας και Κορινθίας.

Ειδικότερα, είπε πως μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος των προκηρύξεων, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. «Διατηρούμε την πλατφόρμα για να υπάρχει ενιαίο σύστημα μοριοδότησης, αλλά οι κρίσεις θα γίνονται από το εκάστοτε νοσοκομείο ώστε να προχωρούν ταχύτερα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι δημιουργείται πλατφόρμα και για τους ειδικευόμενους γιατρούς, οι τοποθετήσεις των οποίων θα γίνονται επίσης από τα νοσοκομεία. Υπογράμμισε, δε, ότι το σύστημα αποδυναμώθηκε στα χρόνια των μνημονίων, αλλά σταδιακά μπαίνουν τα θεμέλια για την μακροπρόθεσμη ενίσχυσή του.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε διαδοχικά τα νοσοκομεία Κρεστένων, Πύργου, Αμαλιάδας, το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών καθώς και τα νοσοκομεία «Άγιος Ανδρέας», Καραμανδάνειο, και το νοσοκομείο Κορίνθου. Είχε, δε, την ευκαιρία να δει από κοντά νέα τμήματα, όπως αυτό της ΜΕΘ του Πύργου, των Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών και της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας για Ρευματικές Παθήσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος