Ματαιώνεται η σχολική παρέλαση στην Ζάκυνθο

Την ματαίωση της μαθητικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Ζάκυνθο ανακοίνωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Αιτία χαρακτηρισμός του νησιού ως “κόκκινο” στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι προϊστάμενοι των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της απόφασης:

“Στον πρόσφατο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, η Ζάκυνθος χρωματίζεται “κόκκινη”, δηλαδή βρίσκεται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου. Λόγω της ετοιμότητας για την αποφυγή διασποράς του covid-19 με την λήψη περαιτέρω μέτρων δημόσιας υγείας που η επιδημιολογική αυτή κατάσταση επιβάλλει, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Ζάκυνθο.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στην οποία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ζακύνθου κ. Αικατερίνη Μοθωναίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ζακύνθου κ. Νικήτας Σπίνος, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσιος Πόθος και ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευάγγελος Αγγελούσης.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως έχουν ανακοινωθεί.”

Η Δοξολογία στην Μητρόπολη Ζακύνθου και η κατάθεση στεφάνων θα γίνουν κανονικά, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος