Λήμνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο – Ελλείψεις γιατρών καταγγέλει το Εργατικό Κέντρο και σωματεία     

Στάση εργασίας προκήρυξε για τη Λήμνο η ΑΔΕΔΥ από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας την Τρίτη 6 Ιουνίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο και 10 σωματεία εργαζομένων,  «για τις ελλείψεις κυρίως σε ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Λήμνου», όπως αναφέρουν.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι της Τρίτης στο προαύλιο του νοσοκομείου και τα σωματεία διεκδικούν πρωτίστως κάλυψη μόνιμής θέσης 2ου αναισθησιολόγου στη Λήμνο, αλλά και όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό..

Ο μόνιμος αναισθησιολόγος του νοσοκομείου εδώ και μήνες βρίσκεται σε νόμιμη άδεια και το κενό επιχειρείται να καλυφθεί με μετακινήσεις ανά περιόδους, αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία ανα την Ελλάδα. Ωστόσο το νοσοκομείο μένει συχνά χωρίς κάλυψη αναισθησιολόγου ενώ έχουν αυξηθεί οι διακομιδές ασθενών από το νησί σε νοσοκομεία του κέντρου.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία της Λήμνου «γίναμε πρόσφατα όλοι μάρτυρες ενός ακόμα επεισοδίου που αποδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές υγείας του νησιού μας. Ένα μικρό παιδί, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή του, αναγκάστηκε να διακομισθεί, με έξοδα μάλιστα των γονέων του, ώστε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ που το νοσοκομείο του νησιού μας ΔΕΝ έχει. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη 2η ΥΠΕ ως τους κύριους υπεύθυνους για το γεγονός ότι αφήνουν για μεγάλα διαστήματα το νοσοκομείο του νησιού μας χωρίς αναισθησιολόγο. Για τους κατοίκους της ακριτικής Λήμνου η ύπαρξη αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος