Λέσβος: 791 Υποψήφιοι ΕΠΑΛ και ΓΕΛ διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σε τρία εξεταστικά κέντρα στο Νομό Λέσβου, ξεκίνησαν σήμερα και διεξάγονται χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους 243 υποψήφιους των ΕΠΑΛ. Εξεταστικά κέντρα λειτουργούν στην Μυτιλήνη και την Καλλονή για τους μαθητές της Λέσβου και στη Μυρινα για τη Λήμνο και τον Αη Στράτη.

Ωστόσο 7 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ από τη Λέσβο, έχουν τη δυνατότητα και προφορικής εξέτασης μετά την ολοκλήρωση της γραπτής διαδικασίας, αλλά επειδή δεν δημιουργήθηκε αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο στο Νομό, μετέβησαν σε εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στη μάχη των πανελλαδικών μπαίνουν αύριο και οι μαθητές των ΓΕΛ, συνολικά θα διαγωνισθούν 584 υποψήφιοι στο Ν. Λέσβου. Αντίστοιχα δυνατότητα και προφορικής εξέτασης έχουν 13 υποψήφιοι για τους οποίους όμως θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα σε Λέσβο και Λήμνο.

Στο μήνυμά της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Κατερίνα Στρατάκη σημειώνει μεταξύ άλλων «οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μόνο ένα κεφάλαιο στη ζωή σας και σε όσα μεγάλα πράγματα θα έρθουν, μία άσκηση που θα σας κάνει πιο δυνατούς για το μέλλον…Τέλος, παιδιά μου, θέλω να σας πω ότι η επιτυχία δεν μετριέται απλώς από τις βαθμολογίες μιας εξέτασης, αλλά από την προσωπική ευτυχία, το πάθος για ζωή και την εκπλήρωση των ονείρων μας μέσα από τη δυναμική, τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά μας. Εύχομαι να ευοδωθούν με τον καλύτερο τρόπο τα όνειρα και οι ελπίδες σας και τίποτα να μη σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειές σας

Και το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου σe μήνυμά τους προς τους μαθητές που διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις  συγχαίρει εκπαιδευτικούς και  γονείς που για χρόνια φώτιζαν το δρόμο τους και έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια όχι μόνο γι’ αυτή τη μάχη, αλλά για κάθε μάχη της ζωής του τονίζοντας ότι  «με τις Πανελλαδικές εξετάσεις κλείνει ένας όμορφος κύκλος της ζωής σας που θα θυμάστε με νοσταλγία και ανοίγει ένας νέος, που είναι αλληλένδετος με τις προσδοκίες σας. Να θυμάστε πως η επιτυχία στις εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο αφού θα δοθούν πολλές ευκαιρίες να αδράξετε στην πορεία της ζωής σας και θα χρειαστεί να δώσετε ακόμη περισσότερες μάχες για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα σας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος