Κρήτη: Ακατάλληλα εκατοντάδες σπίτια – Χωριό φάντασμα το Χουμέρι – Κοντά στους πληγέντες ο Αρχιεπίσκοπος (video)

Τρίτη δύσκολη νύχτα για το Αρκαλοχωρι και τα γύρω χωριά .Περισσότεροί από 3.000 άνθρωποι έχουν βγει από τα σπίτια τους καθώς οι συνέχεις μετασεισμοί τους αναγκάζουν να διανυκτερεύουν σε σκηνές ή στα αυτοκίνητα τους. Κρήτη: Ακατάλληλα εκατοντάδες σπίτια – Χωριό φάντασμα το Χουμέρι – Κοντά στους πληγέντες ο Αρχιεπίσκοπος (video)Κρήτη: Ακατάλληλα εκατοντάδες σπίτια – Χωριό φάντασμα το Χουμέρι – Κοντά στους πληγέντες ο Αρχιεπίσκοπος (video) Συνεχίζονται οι αυτοψίες στα χωριά που επλήγησαν και έως τώρα 772 από τα περίπου 1.000 σπίτια που ελέγχθηκαν στο Αρκαλοχώρι, έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Χωριό φάντασμα το γειτονικό Χουμέρι το οποίο έχει σχεδόν ισοπεδωθεί και έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους του. Οι μετασεισμοί που σημειώνονται προκαλούν νέες καταστροφές και συνεχώς κάτοικοι στρέφονται για βοήθεια στις δομές του Δήμου.

Κρήτη: Ακατάλληλα εκατοντάδες σπίτια – Χωριό φάντασμα το Χουμέρι – Κοντά στους πληγέντες ο Αρχιεπίσκοπος (video)Κρήτη: Ακατάλληλα εκατοντάδες σπίτια – Χωριό φάντασμα το Χουμέρι – Κοντά στους πληγέντες ο Αρχιεπίσκοπος (video)Στις 12 και μισή το μεσημέρι τον πρόχειρο καταυλισμό και το Κέντρο επιχειρήσεων στο Αρκαλοχώρι ,θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Κρήτη: Ακατάλληλα εκατοντάδες σπίτια – Χωριό φάντασμα το Χουμέρι – Κοντά στους πληγέντες ο Αρχιεπίσκοπος (video)Ο Δήμος θα  ζητήσει σήμερα από το αρμόδιο υπουργείο την εγκατάσταση 400 οικίσκων προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος