Ηράκλειο: Συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης με την Περιφέρεια

Προτάσεις συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την Περιφέρεια Κρήτης, με επίκεντρο την στήριξη των ερευνητικών και αναπτυξιακών στόχων του Ιδρύματος, παρουσίασε την Τρίτη η Πρυτανική Αρχή στον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γιώργος Κοντάκης, ο αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης, καθηγητής Μιχάλης Παυλίδης, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, καθηγητής Γιώργος Κοσιώρης, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κοινό πλαίσιο ανάπτυξης όλων των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού, καθώς και στην χρηματοδοτική στήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας της Κρήτης, που επιτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια, καθώς και για την περαιτέρω συνέχιση της στήριξης αυτής και με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές που υπάρχουν για στήριξη έργων και δράσεων του Πανεπιστημίου και των ερευνητικών ιδρυμάτων, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, των Εθνικών και Περιφερειακών χρηματοδοτικών πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε και μια εξειδικευμένη πρόταση για την αναβάθμιση του υπολογιστικού κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Με την αναβάθμιση και την επέκτασή του το κέντρο, θα μπορεί να υποστηρίξει την κάλυψη των ψηφιακών αναγκών όλων των μεγάλων αυτοδιοικητικών οργανισμών και των ιδρυμάτων καινοτομίας και έρευνας στο νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος