Ηράκλειο: Στο ΕΣΠΑ οι μελέτες για την ανακαίνιση του Βενιζέλειου νοσοκομείου

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ Κρήτης 2014-2020 της εκπόνησης των μελετών που αφορούν στην ανακαίνιση του παλιού κτιρίου του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, με προϋπολογισμό 3.119.726 ευρώ, και στην διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου με προϋπολογισμό 204.026 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο, την δημόσια υγεία του νησιού που αναβαθμίζεται, επεσήμαναν η Λένα Μπορμπουδάκη, διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και ο διοικητής του Βενιζέλειου, Κώστας Τερζάκης, που ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση του, προκειμένου να ενταχθούν οι μελέτες στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθούν.

Ηράκλειο: Στο ΕΣΠΑ οι μελέτες για την ανακαίνιση του Βενιζέλειου νοσοκομείουΗ μελέτη αφορά στο κεντρικό και παλαιότερο κτίριο του Βενιζελείου Νοσοκομείου, επιφάνειας 10.000 τ.μ. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1950, με δωρεά της Παγκρητικής Αμερικής με σκοπό, κατ’ αρχήν, να λειτουργήσει ως σανατόριο.

Λόγω της παλαιότητας και του σχεδιασμού τα προβλήματα είναι σημαντικά, με άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία του νοσοκομείου και στην ασφάλεια ασθενών και προσωπικού.

Ηράκλειο: Στο ΕΣΠΑ οι μελέτες για την ανακαίνιση του Βενιζέλειου νοσοκομείουΛόγω νέων δεδομένων απαιτείται επικαιροποίηση της Ρυθμιστικής Μελέτης και επανακαθορισμός χρήσεων. Η νέα Ρυθμιστική Μελέτη καθώς και οι απαραίτητες αποτυπώσεις, θα προηγηθούν των λοιπών μελετών και θα εξετάσουν συνολικά τις χρήσεις των χώρων του νοσοκομείου, θα προτείνει τις τελικές χωροθετήσεις και αναδιαρρυθμίσεις των λειτουργιών για το σύνολο των χώρων, ώστε στη συνέχεια, μετά την έγκριση του νοσοκομείου και τις λοιπές απαιτούμενες εγκρίσεις, να εκπονηθούν οι μελέτες που αφορούν το Κεντρικό Κτίριο. Κατά την εκπόνηση της νέας Ρυθμιστικής Μελέτης θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες του νοσοκομείου, οι πολεοδομικοί περιορισμοί και οι απαιτήσεις χρήσεων από κοινοτικές χρηματοδοτήσεις

Στην υπογραφή των εντάξεων των μελετών για την κατασκευή των έργων από τον κ. Αρναουτάκη, παρόντες ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Λάμπρος Βαμβακάς και Νίκος Συριγωνάκης, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, ο διοικητής του Βενιζελείου, Κώστας Τερζάκης, η υποδιοικήτρια, Ελευθερία Κωστάκη και η προϊσταμένη της υπηρεσίας διαχείρισης του Ε.Π. Κρήτη 2014-2020, Μαρία Κασσωτάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος