Χίος: Δεν πρόλαβε να πάει στο Νοσοκομείο – Η ιστορία της 25χρονης Σομαλής που γέννησε το 6ο παιδί της

Ένα υγιέστατο μωρό, το  έκτο κατά σειρά, έφερε στον κόσμο το μεσημέρι της Δευτέρας μια 25χρονη Σομαλή που γέννησε με το που έφτασε με ταξί στη Δομή της ΒΙΑΛ στη Χίο. Την ίδια ώρα, εξηγήσεις ζητήθηκαν από τη “ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ”, που είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα της Σομαλής εγκύου.

Η 25χρονη, παρακολουθούνταν συστηματικά από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καθ΄ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στις 27 Απριλίου 2021, οι γιατροί του ΕΟΔΥ την ενημέρωσαν ότι η ημέρα του τοκετού πλησίαζε και σε περίπτωση που θα παρουσιάζονταν οι πόνοι των συσπάσεων θα έπρεπε – εφόσον διέμενε και στην πόλη της Χίου – να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην πόλη. Το επόμενο ραντεβού της το είχαν κλείσει για την 05η Μαΐου 2021, αλλά εκείνη δεν πήγε.

Σήμερα το πρωί έφτασε έξω από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ με ταξί, όταν πλέον είχαν αρχίσει οι πόνοι των συσπάσεων. Άμεσα, βγήκαν οι μαίες του ΚΥΤ, τη βοήθησαν να γεννήσει το έκτο μωρό της, χωρίς προβλήματα, ενώ μετά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο Νοσοκομείο Χίου. Μητέρα και παιδί χαίρουν άκρας υγείας.

Η 25χρονη Σομαλή είχε μεταφερθεί από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ σε διαμέρισμα στην πόλη της Χίου στις 24 Νοεμβρίου 2020, ενώ άλλες 64 εγκυμονούσες, έχουν μεταφερθεί από το ξεκίνημα του 2021, σε διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA στην ηπειρωτική χώρα.

Από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ήδη κληθεί να δώσει εξηγήσεις η ΜΚΟ “ΑΡΣΙΣ, η οποία έχει υπό την εποπτεία της το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε η 25χρονη Σομαλή, ενώ ήταν και είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα της, την οποία, από τα γεγονότα προκύπτει ότι δεν παρείχε επιμελώς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος