ertnews.gr

Βραβεύτηκε για την ιδιαίτερη προσφορά του για τη φιλανθρωπία και τη στήριξη των σκοπών της AHEPA το 326ο Τμήμα AHEPA

28/09 09:06
Βραβεύτηκε για την ιδιαίτερη προσφορά του για τη φιλανθρωπία και τη στήριξη των σκοπών της AHEPA το 326ο Τμήμα AHEPA

Το Βραβείο Φιλανθρωπίας της 100ετίας απένειμε την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο εκδήλωση στο Φλάσινγκ ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Δημήτριος Κόκοτας στο 326ο Τμήμα της AHEPA (The Gus Cherevas Estia – Pindus), τιμώντας την ιδιαίτερη προσπάθειά του για την φιλανθρωπία και την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και ευαγών ιδρυμάτων της ομογένειας.

Όπως σημειώνεται, το 326ο Τμήμα της AHEPA είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον δραστήρια τόσο στην πολιτεία της Ν. Υόρκης, όσο και σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ, έχοντας προσφέρει πάνω από 300.000 δολάρια για διάφορους σκοπούς την τελευταία δεκαετία. 

Η απονομή πραγματοποιήθηκε κατά την ερανική βραδιά «Cigar Night» που διοργάνωσε το Τμήμα, η οποία φέτος συνδέθηκε και με την 100η επέτειο από την ίδρυση της AHEPA

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Δημήτρης Κόκοτας, ο εκτελεστικός διευθυντής Βασίλης Μωσαϊδης, ο πρώην ύπατος πρόεδρος Νικόλαος Καρακώστας, ο κυβερνήτης της 6ης Περιφέρειας της AHEPA Ντιν Μόσκος, ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ Νικόλαος Καρακώστας, η συντονίστρια του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ Σπυριδούλα Κουβαρά – Κατέχη, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Η  AHEPA, η οποία γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, αποτελεί την κορυφαία οργάνωση των Ελληνομερικανών και έχει πλέον αποκτήσει τον χαρακτήρα μιας ισχυρής οικουμενικής οργάνωσης, με  πεντακόσια και πλέον τμήματα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Κύπρου και την Αυστραλία.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : Anamniseis.net)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version