Βουλευτής εκλέγεται και πάλι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ο Χρήστος Κατζίδης

Βουλευτής Βόννης με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα στη βουλή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για άλλη μια πενταετία φαίνεται ότι εκλέγεται ο ομογενής Χρηστος Κατζίδης.

Τη σχετική πληροφορία δημοσιεύει η ομογενειακή ιστοσελίδα «Δορυφόρος Europa», επικαλούμενη τα πρώτα, ανεπίσημα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών της 15ης Μαΐου, στο γερμανικό κρατίδιο με τους περισσότερους κατοίκους και 13 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Σχετική ανακοίνωση έχει κάνει και στην προσωπική σελίδα του στο facebook ο Χρήστος Κατζίδης.

Ο ομογενής βουλευτής Χρήστος Κατζίδης είναι γιός μεταναστών από τη Θεσσαλονίκη, ποντιακής καταγωγής, που εγκαταστάθηκαν αρχικά στο Βέλγιο και αργότερα στη Γερμανία. Άρχισε να ασχολείται με την πολιτική στο διάστημα της θητείας του ως στέλεχος της αστυνομίας, ξεκινώντας από χαμηλόβαθμό στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος για να γίνει δημοτικός σύμβουλος στη Βόννη το 2014 και στη συνέχεια να εκλεγεί βουλευτής το 2017. Η αναζήτηση των προγόνων του που ξεριζώθηκαν από τον Πόντο συνεχίζει να τον απασχολεί. Άρχισε πριν από πέντε χρόνια την αναζήτηση του και σε αυτό το εγχείρημα τον βοηθά πολύ ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων του Ντίσελντορφ «Ο Ξενητέας». Η επαφή του με το ελληνικό στοιχείο την τελευταία πενταετία ήταν πολύ ισχυρή.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη – Νατάσα Βησσαρίωνος
πηγές: «Δορυφόρος Europa» – DW – Facebook

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος