ertnews.gr

Στην έναρξη του σχολικού έτους στο Φλάσινγκ η Νίκη Κεραμέως

20/09 09:03
Στην έναρξη του σχολικού έτους στο Φλάσινγκ η Νίκη Κεραμέως

Την κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής, 18 Σεπτεμβρίου η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία παρακολούθησε τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους όλων των βαθμίδων και μονάδων της κοινότητας.

Στον χαιρετισμό της, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα ήθελα να τονίσω τη σημασία του έργου της Εκκλησίας μας, τη σημασία του έργου της Ομογένειας, τη σημασία του έργου των σχολείων μας. Είναι αυτονόητο ότι στόχος είναι η διάδοση της γλώσσας. Δεν είναι όμως μόνο η γλώσσα. Είναι ο πολιτισμός, είναι οι αρχές, είναι οι αξίες του τόπου μας που μεταλαμπαδεύονται στη νέα γενιά από το εξαιρετικό έργο που γίνεται στα σχολεία μας».

Αναφερόμενη, επίσης, στην στήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι σε όλη την επικράτεια έχουν έρθει με απόσπαση εβδομήντα εκπαιδευτικοί και ότι εξίσου σημαντική είναι και η προσφορά σχολικών βιβλίων και οπτικοακουστικών μέσων.

Την υπουργό καλωσόρισε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, πατήρ Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, εκπροσωπώντας  τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο των ελληνικών σχολείων και των κοινοτήτων στην διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού και την καλλιέργεια της εθνικής ταυτότητας.

Την υπουργό συνόδευαν ο νέος γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η συντονίστρια του Γραφείου Παιδείας, Δρ. Ειρήνη Γράψια, ενώ την υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, η πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αθηνά Κρομμύδα και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη.

Μετά τον αγιασμό, η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε την Σαραντάκειο Αίθουσα και το προαύλιο του σχολείου όπου γινόταν οι εγγραφές για τα αθλητικά προγράμματα, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους ομογενείς.

Σημειώνεται ότι η κ. Κεραμέως επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει  στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με θέμα το Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Anamniseis.net)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version