ertnews.gr

Παρίσι: Βραδιά αφιερωμένη στην Κική Δημουλά και άλλες Ελληνίδες ποιήτριες

17/03 13:54
Παρίσι: Βραδιά αφιερωμένη στην Κική Δημουλά και άλλες Ελληνίδες ποιήτριες

Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων με αφορμή την 8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στις σύγχρονες Ελληνίδες ποιήτριες (Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Ζωή Καρέλλη, Μαρία Πολυδούρη, Τζένη Μαστοράκη κ.α.) με έμφαση στο ποιητικό έργο και στην προσωπικότητα της Κικής Δημουλά.

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο” Σπίτι της Ελλάδας” στις 15 Μαρτίου 2023, πήραν μέρος η Ελληνίδα ποιήτρια Μαρία Πατακιά, που μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου καθώς ο Ελληνιστής – μεταφραστής Michel Volkovits που έχει μεταφράσει μεγάλο αριθμό Ελλήνων συγγραφέων και ποιητών στα γαλλικά.

Παρίσι: Βραδιά αφιερωμένη στην Κική Δημουλά και άλλες Ελληνίδες ποιήτριες
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “για την Δημουλά, όπως και για κάθε αυθεντικό ποιητή, ιδέες και ζωή ήταν αξεχώριστες. Υπερκέραζαν και εξακόντιζαν το αντίπαλο δέος, το γοργό πέρας του εφήμερου χρόνου. Καθήκον της, μέσα από το πλούσιο έργο της, γεμάτο κοινά ανθρώπινα βιώματα της καθημερινότητας, ήταν η ανάδειξη της ολότητας αυτής, παρά την υπαρξιακή αγωνία που οροθετούν οι συμπληγάδες του χρόνου και της φθοράς εντός του καθημερινού ζειν. Γιατί όπως έλεγε η ίδια: «Όσο κι αν είναι απίθανο να εκκρεμεί ένα πουλί μέσα στην έρημο, ωστόσο εσύ είσαι υποχρεωμένος να του φτιάξεις ένα δέντρο. Αυτό είναι το ποίημα”.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων, fb Γιάννης Χρυσουλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version