Όλα έτοιμα για την παρέλαση της Ομογένειας την Κυριακή στο Σικάγο

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι προετοιμασίες για την παρέλαση της Oμογένειας του Σικάγο για την 201η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 22 Μαΐου στην οδό Halsted St. στην Ελληνική Πόλη του Σικάγο.

Πρόκειται για μια από τις πιο μαζικές εκδηλώσεις της ομογένειας του Σικάγο που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων του Ιλινόις «Ένωσις» για οκτώ περίπου δεκαετίες και σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Σικάγου και όλους τους ομογενειακούς φορείς της πολιτείας.

Σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα «Αναμνήσεις», έχουν εκλεγεί οι τελετάρχες της παρέλασης, οι οποίοι είναι ο αντικαγκελάριος του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, Δρ. Ανδρέας Καγκελάρης και ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Ανδρέας Παπαντωνίου.

Σημειώνεται ότι η παρέλαση της Κυριακής είναι η πρώτη μετά από δύο χρόνια και αναμένεται να συμμετάσχουν πολιτικοί παράγοντες της κομητείας και της ομογένειας. Ειδικότερα, θα παρευρίσκονται η υπουργός οικονομικών της κομητείας Μαρία Πάππας, η Μαριάννα Σπυροπούλου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Ιλινόϊς, Αλέξης Γιαννούλιας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης και άλλοι ομογενείς και φιλέλληνες αιρετοί αντιπρόσωποι.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής θα αρχίσουν με την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία και θα συνεχιστούν με την δεξίωση που θα παρατεθεί στο Εθνικό Μουσείο του Σικάγου. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει στις 2.30 μ.μ. η παρέλαση από την συμβολή των οδών Χάλστεντ και Βαν Μπιούρεν και θα ολοκληρωθεί στην συμβολή με την Λεωφόρο Ουάσιγκτον.

Αμέσως μετά, οι θεατές και οι παρελαύνοντες θα συγκεντρωθούν στο «Elysian Field» για να παρακολουθήσουν την παράσταση των χορευτικών συγκροτημάτων.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: «Αναμνήσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος