Νέα Υόρκη – Κουίνς: Eπαναλειτουργεί μετά από 10 χρονιά το ελληνικό σχολείο στο Τζάκσον Χάιτς

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα επαναλειτουργήσει το ελληνικό απογευματινό σχολείο έπειτα από 10 και πλέον χρόνια που αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του σε μια από τις πιο εμβληματικές και άλλοτε πολυπληθείς ελληνικές παροικιακές κοινότητες της Νέας Υόρκης, στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς.

Η έλλειψη μαθητών, η μεταβολή στον πληθυσμό των Ελλήνων και η μετακίνηση τους από την Νέα Υόρκη σε άλλες παρακείμενες πόλεις, αποψίλωσε την ελληνική παροικία στο Κουίνς. Όμως, μετα το 2020 που ανέλαβε τα αρχιερατικά «ινία» της εκκλησίας ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών Βαρύτιμος, με την αγαστή συνεργασία τόσο του προηγουμένου συμβουλίου της ομογενειακής κοινότητας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όσο και του νέου με την πρόεδρο Αμαλία Μπουρνιά, η ενορία παίρνει πάλι ζωή.

Οι προεγγραφές για το σχολείο έχουν ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες αλλά ταυτόχρονα και το κατηχητικό έχει ενδυναμωθεί με πληθώρα δραστηριοτήτων που εκτός από τα θρησκευτικά περιλαμβάνουν επι παραδείγματι προβολή διδακτικών ταινιών που τα παιδιά παρακολουθούν μαζί με τους γονείς τους σε βραδιές «movie and pizza night».

Σχετικά μίλησαν στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «από τις 6» τόσο ο εφημέριος του ναού όσο και η πρόεδρος της κοινότητας.

Άνθρωποι της παροικίας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την επανασυσπείρωση του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή και μάλιστα αποδίδουν το γεγονός στον εφημέριο του Ιερού Ναού, αφού ο π. Γεδεών Βαρύτιμος τα προηγούμενα χρόνια διακονούσε στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης και μαζί με τον Σεβασμιώτατο Αμερικής έδωσαν νέα ζωή στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Μετά από αυτή την προσπάθεια που γινόταν στο οικουμενικό πατριαρχείο, ο π. Γεδεών, τον ακολούθησε και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ για να συνεχίσουν από κοινού τη διακονία τους.

Ρεπορτάζ Νία Αβδελή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος