ertnews.gr

Μελβούρνη: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Σχολείο των Αγίων Αναργύρων Oakleigh

19/12 09:23
Μελβούρνη: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Σχολείο των Αγίων Αναργύρων Oakleigh

Την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή τίμησαν οι  μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου των Αγίων Αναργύρων Oakleigh κατά τη φετινή τελική σχολική εκδήλωση τους που ήταν αφιερωμένη στους Έλληνες της Μικράς Ασίας και ιδιαίτερα της Σμύρνης. 

Ντυμένοι με ενδυμασίες εποχής, οι μαθητές αναδημιούργησαν την ατμόσφαιρα της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, ενώ μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς και το παιχνίδι, παρουσίασαν τον πλούσιο πολιτισμό του Ελληνισμού της Ιωνίας.

Τους μαθητές συνόδευαν με τους σμυρνιώτικους ήχους και τα τραγούδια η ορχήστρα OMADOS, βοηθώντας τους μικρούς μαθητές να αποδώσουν τα ήθη και τα έθιμα της Μικράς Ασίας.

Την παράσταση παρακολούθησε ολόκληρη η παροικία της περιοχής, ενώ το παρών έδωσε και η απερχόμενη πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Συμέλα Σταματοπούλου.

Σημειώνεται ότι την επομένη της σχολικής εορτής, εκδηλώθηκε στο ναό πυρκαγιά από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές. Εξαιτίας των ζημιών, οι κυριακάτικες λειτουργίες πραγματοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητας, μέχρι η εκκλησία να είναι έτοιμη να επαναλειτουργήσει.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Neos Kosmos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version