Ενίσχυση συνεργασίας των δήμων Ωραιοκάστρου και Detmold

Η ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα νεολαίας αποτέλεσε το κεντρικό ζήτημα της επίσημης, υπηρεσιακής αποστολής του Δήμου Ωραιοκάστρου στο Δήμο του Detmold, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και Detmold, Φρανκ Χίλκερ, σύμφωνα με το κοινό δελτίο τύπου, συζήτησαν την επέκταση της επιτυχούς συνεργασίας τους στα θέματα νεολαίας και ανταλλαγών. Επιπλέον, αναφέρθηκαν σε τρόπους αντιμετώπισης της θεμάτων της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, ενώ εξέτασαν και τις ευκαιρίες τεχνολογικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο.
Σημειώνεται ότι οι δύο Δήμοι συνεργάζονται σε ποικίλα θέματα έχοντας υπογράψει από το 2013 σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, ανταλλάσσοντας υπηρεσιακή τεχνογνωσία. Από τους κύριους τομείς συνεργασίας τους είναι οι ανταλλαγές νέων με πληθώρα μαθητών και νέων να έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα Εrasmus, βιώσιμης ανάπτυξης και ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε στο Detmold και το «Φόρουμ για την Ευρώπη» με τη συμμετοχή και άλλων συνεργαζόμενων δήμων από Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Φιλανδία, Ιταλία και Γερμανία, όπου συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της ρωσοουκρανικής κρίσης και τα νέα προβλήματα που αναφύονται για τους δήμους στην Ευρώπη. Οι αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι, στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, η σημασία της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η προώθηση του ευρωπαϊκού οράματος αποτελούν ζητήματα πρωτεύουσας σημασίας, ενώ οι ευρωπαϊκές αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου μοιάζουν επίκαιρες όσο ποτέ.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Δορυφόρος Europa – gr-news.de

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος