Συμφωνία με αμοιβαίους συμβιβασμούς – Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στην ΕΡΤ (vid)

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για τη συμφωνία τονίζοντας ότι το 60% των δανειοληπτών μπορεί να προστατευθεί. Η στήριξη τους θα είναι καθολική. Αν είναι χαμηλά εισοδηματικά θα πληρώνουν μόνο με βάση το 5-10% του εισοδήματός τους, ενώ το υπόλοιπο θα το πληρώνει το κράτος.
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, η δεύτερη κατηγορία βρίσκεται ανάμεσα στο 25 και 60% με αντικειμενική αξία τις 180.000 για ένα άτομο με κλιμάκωση και για εισοδήματα μέχρι 35.000. Οι αξιολογητές με τη συμμετοχή του κράτους θα αποτιμούν την τωρινή αξία του ακινήτου βάσει της οποίας θα βγαίνει η δόση της τράπεζας. Με βάση το εισόδημα θα φαίνεται αν μπορεί να το καλύψει, αν δεν μπορεί τότε επιστρέφει στην τράπεζα, εντάσσεται στον Κώδικα Δεοντολογίας και η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει τι θα κάνει με το ακίνητο.
Στον Κώδικα Δεοντολογίας θα προστεθεί ότι αν οι δανειολήπτες εξυπηρετούσαν παλιότερα τα δάνεια τότε ενισχύεται η θέση τους. Κι έτσι θα διαχωριστούν αυτοί που εκμεταλλεύονται τον νόμο από αυτούς που πραγματικά δεν έχουν χρήματα.

Σχετικές ειδήσεις: Ευκλ. Τσακαλώτος – Γ. Σταθάκης: Δύσκολη η διαπραγμάτευση – Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για τη δόση (vid)
Έκλεισε η συμφωνία για την πρώτη κατοικία – Καλύπτει το 60% των δανειοληπτών – Έντονες αντιδράσεις – Τι απαντά η κυβέρνηση (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος