Σε χαμηλό διμήνου τα ελληνικά ομόλογα

Στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων μηνών, βρέθηκε την Δευτέρα η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου μειώθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 8,6%.

Πτώση σημείωσαν οι αποδόσεις των ομολόγων των περισσότερων χωρών της Ευρωζώνης, καθώς το πακέτο μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε η ΕΚΤ αυτό τον μήνα, μαζί με τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια μπορεί να μειωθούν περαιτέρω, ενίσχυσαν το κλίμα στην αγορά.

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων (bunds) μειώθηκε 2,5 μονάδες βάσης στο 0,20%, ενώ η απόδοση των ιταλικών τίτλων μειώθηκε στο 1,24%, κοντά στο χαμηλό έτους που είχε σημειωθεί την Παρασκευή.

Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 1,43% – λιγότερο από ό,τι των ομολόγων των περισσότερων άλλων χωρών της Ευρωζώνης που μειώθηκαν από 2,5 έως 9 ποσοστιαίες μονάδες – λόγω της υποβάθμισης του αξιόχρεου της Καταλονίας περαιτέρω σε μη επενδυτική διαβάθμιση (junk) από τον οίκο Standard & Poor’s, την Παρασκευή.

Η κίνηση του S&P αντανακλά την έντονη ανησυχία του οίκου για την οικονομική ευρωστία των ισπανικών Περιφερειών και δημιουργεί ανησυχίες για την προοπτική του αξιόχρεου της Ισπανίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος