RTRS: Συζήτησαν το plan B για την Ελλάδα στην Μπρατισλάβα

Υψηλόβαθμοι στελέχη της Ευρωζώνης συζήτησαν το βράδυ της Πέμπτης στη Μπρατισλάβα τρία σενάρια για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας το επόμενο διάστημα, μιας επέκτασης του υφιστάμενου προγράμματος και του Plan B σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι συμμετέχοντες στις συνομιλίες δίνουν τις λιγότερες πιθανότητες στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες μέρες που θα περιλαμβάνει δάνεια για μεταρρυθμίσεις. Το δεύτερο σενάριο που εξετάσθηκε ήταν η επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος για διαφορετικά χρονικά διαστήματα όπως για μερικές εβδομάδες, το τέλος του 2015 και το τέλος Μαρτίου του 2016 που λήγει το πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Στη περίπτωση της χρονικής επέκτασης του προγράμματος θα απαιτηθούν επιπλέον προαπαιτούμενα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ συζήτησαν επίσης για πρώτη φορά το ενδεχόμενο του Plan B, δηλαδή της χρεοκοπίας της Ελλάδας, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το ξένο πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Ελληνας εκπρόσωπος διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι η Αθήνα θα κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει συμφωνία σύντομα.

Η συνάντηση ήταν θεωρητική και δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του EuroWorkingGroup αναμένεται να συναντηθούν την Δευτέρα στη Μπρατισλάβα για να προετοιμάσουν το Eurogroup της 18ης Ιουνίου.

Πηγές της κυβέρνησης εξάλλου, διέψευσαν σήμερα δημοσιεύμετα των πρακτεορείων Reuters και Bloomberg, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε στη Μπρατισλάβα συζήτηση για χρεοκοπία της Ελλάδας και τελεσίγραφο στην Ελληνική κυβέρνηση.

Δ.Κ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος