Προσβλέπουν στο ΚΙΝΟ για ισοδύναμο του ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση της τιμής της στήλης του ΚΙΝΟ ως το βασικό ισοδύναμο για την αντικατάσταση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση σύμφωνα με άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις διεργασίες. Ομως, το μέτρο προκαλεί τις αντιδράσεις των πρακτόρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ένα από τα τέσσερα θέματα που ήταν ανοικτά μέχρι αργά χθες σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο στις Βρυξέλλες. Το θέμα θα πρέπει να κλείσει πριν την συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα.

Η αύξηση της τιμής της στήλης του ΚΙΝΟ κατά πέντε λεπτά του ευρώ, που εμφανίζεται να επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, θα μπορούσε να αποφέρει πάνω από 200 εκ. ευρώ ετησίως καθώς παίζονται λίγο πάνω από 4 δισ. στήλες ετησίως στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Μ’αυτό τον τρόπο θα καλύπτετο ένα μεγάλο μέρος των εσόδων που προσδοκά να εισπράξει το κράτος από την επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική επένδυση.

Ομως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ αντιδρά, ισχυριζόμενη ότι η αύξηση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του τζίρου του τυχερού παιγνιδιού και επομένως τα έσοδα του δημοσίου θα είναι λιγότερα από τα αναμενόμενα.

Αλλοι επισημαίνουν ότι μπορεί να προκύψουν νομικά ζητήματα με τον ΟΠΑΠ και τις ρήτρες που έχουν υπογραφεί. Ο τελευταίος ιδιωτικοποιήθηκε το 2013 όταν η Emma Delta, ένα επενδυτικό σχήμα από ελληνικά και ξένα κεφάλαια, πλήρωσε 652 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος