Γιλμάζ: Μειώνεται η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας στο 3% αντί στόχου 4%

Η ανάπτυξη 3% για φέτος φαίνεται πιο πιθανή από τον επίσημο στόχο του 4%, είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Ο κ. Γιλμάζ δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης και ο πληθωρισμός δεν θα επιβεβαιώσουν τους στόχους της κυβέρνησης φέτος, αλλά η πολιτική αβεβαιότητα που έχει πλήξει τη τουρκική λίρα θα περιοριστεί μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τα μεσοπρόθεσμα οικονομικά σχέδια της κυβέρνησης θα συνεχίζουν να δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη, διατηρώντας το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών υπό έλεγχο και καταπολεμώντας τον πληθωρισμό, είπε ο Γιλμάζ, αν και αναγνώρισε ότι τα τελευταία στοιχεία υποδεικνύουν υψηλότερο του αναμενόμενου πληθωρισμό για φέτος.

Ο πληθωρισμός επανήλθε τον Αύγουστο σε επίπεδα άνω του 7%. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να διαμορφωθεί στο 5% αν και η κεντρική τράπεζα εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 6,9% στα τέλη του έτους.

«Νομίζω ότι η πολιτική κατάσταση μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου θα είναι πολύ καλύτερη για την οικονομία μας. Θα είναι μια κατάσταση στην οποία, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, θα υπάρχει λιγότερη πολιτική αβεβαιότητα και όπου όλοι θα είναι σε θέση να δουν μπροστά σε πολιτικούς όρους» δήλωσε ο Γιλμάζ.

«Με το κλίμα εμπιστοσύνης που απορρέει από αυτό, νομίζω ότι θα υπάρξει καλύτερη κατάσταση στην Τουρκία σε ό,τι αφορά τις ξένες και εγχώριες επενδύσεις» είπε προσθέτοντας ότι τότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος