Ευ. Τσακαλώτος: Για πρώτη φορά οι εταίροι δεσμεύονται για αναδιάρθρωση του χρέους

Μέχρι πριν από λίγους μήνες οι εταίροι δεν συζητούσαν καν το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά με την συμφωνία που επιτεύχθηκε έχουμε μία σαφή δέσμευσή τους ότι θα συζητηθεί το θέμα μετά την πρώτη αξιολόγηση” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι “είναι μία δύσκολη συμφωνία που μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είναι οικονομικά βιώσιμη“, πως “υπάρχουν υφεσιακά μέτρα που, υπό όρους, αν λυθεί το πρόβλημα του χρέους υπάρχει και επενδυτικό πρόγραμμα” και πως “αν ο κόσμος το δει από την αισιόδοξη πλευρά ότι έφυγε το grexit για πάντα, μπορεί να δώσει ανάπτυξη“.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να δούμε “τη συμφωνία, μετά τη διαπραγμάτευση, σε 3-4 εβδομάδες που θα ολοκληρωθεί και θα έχουμε το τελικό κείμενο. Τότε, με νηφαλιότητα, θα μπορούμε να την κρίνουμε και προπάντων με γνώμονα τη μεσαία τάξη που έχει υποφέρει πολύ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος