Ζητούν το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων στη Σάμο οι δήμαρχοι του νησιού

Πέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ για την Σάμο εκ των οποίων τα τρία αφορούν μαθητές. Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην σχολική κοινότητα έχει αποφασιστεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ανασταλεί η λειτουργία του ΕΠΑΛ Σάμου, των 5 τμημάτων της Γ΄ Τάξης του Ενιαίου Λυκείου Σάμου , το Γ3 του 1ου Γυμνασίου και το Γ5 του Γυμνασίου Καρλοβάσου, ως τις 5 Μαρτίου.

Οι δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου αντίστοιχα προχώρησαν στην απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων προληπτικά. Ωστόσο με αίτημα τους προς το υπουργείο, οι δύο δήμαρχοι ζητούν να υπάρξει αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η διασπορά του κορονοϊού και να ισχύσει η διαδικασία τηλεκπαίδευσης για τις επόμενες δυο εβδομάδες σ’ όλο το νησί.

Επίσης την απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων του νησιού ανεξαιρέτως και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων έως ότου γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση, ζητά με ανακοίνωσή του Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω μετάδοση.

Να σημειώσουμε ότι θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου τα τεστ ταχείας εξέτασης από την ΚΟΜΥ Σάμου, που θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος