ertnews.gr

Βρετανία: Απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορία σε ανήλικο που έσπρωξε αγόρι 6 ετών στο κενό

06/08 11:16
Βρετανία: Απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορία σε ανήλικο που έσπρωξε αγόρι 6 ετών στο κενό

(Yui Mok/PA via AP)

Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας απαγγέλθηκαν στον 17χρονο που κατηγορείται ότι έσπρωξε ένα 6χρονο αγόρι από μια εξέδρα παρατήρησης στον 10ο όροφο της πινακοθήκης Tate Modern του Λονδίνου.

Το 6χρονο αγοράκι από τη Γαλλία, που έσπρωξε ένας 17χρονος από τον 10ο όροφο της γκαλερί Tate Modern στο Λονδίνο, υπέστη πολλαπλά κατάγματα, ιδίως στη σπονδυλική στήλη, καθώς και εγκεφαλική αιμορραγία, έγινε σήμερα γνωστό από την κατηγορούσα αρχή, κατά την πρώτη εμφάνιση στο δικαστήριο του φερόμενου ως δράστη.

Το παιδί, το οποίο επισκεπτόταν το Λονδίνο με την οικογένειά του, υπέστη επίσης κατάγματα στα πόδια και στα χέρια, εξήγησε ο εισαγγελέας Σίαν Μόργκαν.

Ο 17χρονος συνελήφθη την Κυριακή λίγο μετά τον εντοπισμό του 6χρονου αγοριού σε οροφή του 5ου ορόφου του πολυσύχναστου αυτού μουσείου της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου είχε πέσει αφού φέρεται ότι το έσπρωξε ο κατηγορούμενος.

Φορώντας γκρι φόρμα, με κοντά μαλλιά, αξύριστος, εμφανίστηκε ήρεμος ενώπιον του δικαστηρίου και δεν πήρε τον λόγο παρά μόνο για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του και τη διεύθυνσή του, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος δεν γνώριζε το θύμα.

Παραμένει υπό προσωρινή κράτηση και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης εκ νέου την Πέμπτη, στο κακουργιοδικείο του Ολντ Μπέιλι.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ, Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version