ertnews.gr

Ο Ερντογάν πυκνώνει τις επιθέσεις του κατά της Ελλάδας ενόψει τουρκικών εκλογών – Το μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Το δίπτυχο της εξωτερικής πολιτικής έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού ανέδειξε από την Θράκη ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν υποχωρεί σε ζητήματα κυριαρχίας
15/01 15:35
Ο Ερντογάν πυκνώνει τις επιθέσεις του κατά της Ελλάδας ενόψει τουρκικών εκλογών – Το μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα

(Greek National Defense via AP)

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν πυκνώνει τις επιθέσεις του κατά της Ελλάδας. Στην τελευταία του ομιλία επανέλαβε το γνωστό: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» και απείλησε ξανά με τον πύραυλο Ταϊφούν την Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να προχωρήσει στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε ότι δεν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Το δίπτυχο της εξωτερικής πολιτικής έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού ανέδειξε από την Θράκη ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνοντας στην Άγκυρα αφενός το τραπέζι του διαλόγου, αφετέρου ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν υποχωρεί σε ζητήματα κυριαρχίας στηριζόμενη στις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της.

«Δεν δεχόμαστε υποδείξεις, δεν είναι σωστή η στρατηγική της επιθετικής ρητορικής» ανέφερε μεταξύ άλλων από τη Θράκη ο Έλληνας πρωθυπουργός λέγοντας ότι ζητά από την Τουρκία να αντιληφθεί ότι η εργαλοποίηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής για λόγους εσωτερικής σκοπιμότητας δεν είναι η σωστή πολιτική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιθετική τακτική της Τουρκίας εναντίον Συμμάχου στο ΝΑΤΟ.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος | ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version