Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη με Κουρτς-Στο επίκεντρο η κατάσταση στα σύνορα

Επίσημη επίσκεψη, έπειτα από πρόσκληση του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη, 10 Μαρτίου στη Βιέννη, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον πρωθυπουργό, τον οποίο θα υποδεχθεί ο Αυστριακός καγκελάριος νωρίς το απόγευμα της Τρίτης μπροστά στο Μέγαρο της Καγκελαρίας, θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες των δύο ηγετών, προγραμματισμένης διάρκειας μίας ώρας, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως αναφερόταν σχετικά από το Γραφείο της Καγκελαρίας στη Βιέννη, “κέντρο βάρους της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού θα είναι η τρέχουσα προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, και η Αυστρία θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξή της προς την Ελλάδα”.

Σε διαδοχικές δηλώσεις του αυτή την εβδομάδα, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως “το σημαντικότερο τώρα είναι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ως Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν αφήνουμε να μας εκβιάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν”.

Η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε υποσχεθεί τις προηγούμενες ημέρες την υποστήριξή της προς την Ελλάδα και προς την ευρωπαϊκή υπηρεσία προστασίας συνόρων Frontex.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος