ertnews.gr

Τελετή παράδοσης- παραλαβής στην ΕΛ. ΑΣ

05/08 16:13
Τελετή παράδοσης- παραλαβής στην ΕΛ. ΑΣ

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της θέσης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις εγκαταστάσεις την Αστυνομικής Ακαδημίας στους Θρακομακεδόνες.

Ο νέος αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, αναφέρθηκε στην πολιτική για την πάταξη της εγκληματικότητας και τόνισε ότι στόχος του είναι μια σύγχρονη αστυνομία που θα προκύψει μέσα από μια δυναμική μεταρρύθμιση. Ο απερχόμενος Αρχηγός, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, άφησε αιχμές για τον τρόπο που αποχώρησε και ευχαρίστησε τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του στη θέση του αρχηγού.

«Έχοντας στη φαρέτρα μου το οικονομικό και χρηματοδοτικό οπλοστάσιο, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μου συνιστά η δυναμική μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα υλοποιηθεί, προκρίνοντας έναν ισχυρό επιτελικό και επιχειρησιακό χαρακτήρα, που θα δώσει νέα πνοή στη διοικητική οργάνωση του Σώματος», υπογράμμισε ο κ. Καραμαλάκης.

Αναφέρθηκε επίσης στο νέο καθοριστικό ρόλο της Αστυνομίας, σε εθνικό επίπεδο, με την «ολοκληρωμένη διαχείριση κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων, γεωστρατηγικής ιδίως σημασίας, όπως η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού, και η κατάρτιση στρατηγικών εθνικής ασφάλειας».

Πηγή: ΕΡΤ1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version