Στ. Μαυροειδάκος για Πέραμα: Mη σωστές κάποιες κατευθύνσεις από το κέντρο Άμεσης Δράσης

Με αφορμή τα όσα θλιβερά έγιναν στο Πέραμα, ο υπουργός Προστασίας, Τάκης Θεοδωρικάκος αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ΕΛ.ΑΣ. Για το επίκαιρο θέμα μίλησε στην ΕΡΤ ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. ειδικών φρουρών, λέγοντας ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό υπήρχαν κάποιες «μη σωστές κατευθύνσεις από το κέντρο της Άμεσης Δράσης».

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδειξε ότι είναι δίπλα μας. Επισκέφθηκε αυτά τα παιδιά στη ΓΑΔΑ. Τους στήριξε ηθικά και είπε ότι η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Οι συνάδελφοί μου αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι. Είναι θετικό το πρόσημο του υπουργού σε ότι αφορά την αποτίμηση του περιστατικού», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Μαυροειδάκος.

«Πολύ σωστά ζήτησε εσωτερική έρευνα, σε πέντε μέρες, από την αρχή της καταδίωξης και των εντολών που έχουν δοθεί. Νομίζω ότι θα βοηθήσει ώστε όταν ο πολίτης καλεί στο 100 αμέσως να έρχεται το περιπολικό», επισήμανε λέγοντας ότι αναμένει αλλαγές σε εκπαίδευση και στα πρωτόκολλα για τις καταδιώξεις.

Μιλώντας σχετικά με το περιστατικό στο Πέραμα για τα ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσιοποιήθηκαν ο γ.γ. ειδικών φρουρών υποστήριξε ότι «σε καμία αστυνομία του κόσμου δεν υπάρχει εντολή σταματήστε την καταδίωξη και δεν στέλνουμε άλλες δυνάμεις». Και όπως παραδέχθηκε, «το αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού που ήταν ο θάνατος ενός παιδιού δεν ήταν ότι καλύτερο».

«Οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη νομίζω ότι θα είναι στην σωστή κατεύθυνση να λειτουργεί η αστυνομία», τόνισε ο συνδικαλιστής των Ειδικών Φρουρών, λέγοντας ότι «το φαινόμενο των καταδιώξεων είναι καθημερινό, αλλά πουθενά δεν υπήρχε εντολή σταματήστε».

Αναφορικά με την επαρκή η μη εκπαίδευση των αστυνομικών και των Ειδικών Φρουρών που στελεχώνουν την Ομάδα ΔΙΑΣ και το θόρυβο που έχει προκύψει ο ίδιος έκανε λόγο για συντεχνιακούς λόγους που φέρνουν στην επιφάνεια την δήθεν ελλιπή εκπαίδευση, όταν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο περιστατικό.

Συντεχνιακό το θέμα της καταγγελίας για ελλιπή εκπαίδευση των Ειδικών Φρουρών

«Δεν υπάρχει ελλιπής εκπαίδευση των Ειδικών Φρουρών. Χρειαζόμαστε διαρκή επανεκπαίδευση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα». Και όπως είπε, αφήνοντας αιχμές για άλλη ομοσπονδία αστυνομικών, «οι Ειδικοί Φρουροί είναι στους δρόμους. Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι έτσι κάνουν συνδικαλισμό φέρνουν στη δημοσιότητα θέματα που δεν υπάρχουν. Στις επιτυχίες που είναι χιλιάδες, και απαρτίζονται οι ομάδες από Ειδικούς Φρουρούς, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν κάτι αρνητικό συμβαίνει, τότε το φέρνουν στην επιφάνεια και μας λένε φασίστες. Οι Ειδικοί Φρουροί είναι δημοκράτες στην Ελληνική Αστυνομία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος