Σ. Κεχαγιόγλου: Ο πελάτης μου ομολόγησε την κλοπή των έργων τέχνης – Σήμερα απολογείται στον ανακριτή

Κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος που αναφέρει ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης της κλοπής των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη μπορεί να λέει ψέματα και ενδέχεται να μην βρισκόταν στην Ελλάδα το επίμαχο διάστημα έκανε στην ΕΡΤ ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» ο συνήγορος υπεράσπισης του 49χρονου δράστη της κλοπής του αιώνα σχολίασε δεικτικά: «Παρότι σέβομαι και την εφημερίδα και τη δημοσιογράφο, θα το σχολίαζα με χιούμορ «με ένα άρλεκιν» ξεχνιέμαι… Σε ομολογημένη κλοπή που περιέγραψε σε έξι σελίδες προανακριτική κατάθεση που περιέγραψε αναλυτικά με ποιον ακριβώς τρόπο το έκανε, το να μην ήταν στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2012, τότε γιατί ομολογεί την κλοπή;».

Αντικρούοντας το επιχείρημα ότι αποκλείεται να έδρασε μόνος του ο εντολέας του  ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε: «Έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις σε παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό σε ριφιφί και κλοπές σε μουσεία, οι οποίες διοργανώθηκαν από ένα και μόνο άτομο. Ο εντολέας μου και σήμερα, ενώπιον του ανακριτή θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις για εκείνη την ημέρα».

«Ενημερώθηκα από το ίδιο και διάβασα την προανακριτική του κατάθεση χθες. Η απάντησή του είναι ότι ίδιος πολλές φορές άνοιξε τις πόρτες και ενεργοποιούσε τους συναγερμούς γι αυτό και ο φύλακας πήγε 6 – 7 φορές στα σημεία και πίστεψε ότι ήταν τεχνική βλάβη», είπε ο κ. Κεχαγιόγλου».

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, στην απολογία του σήμερα ο πελάτης του δίνει εξηγήσεις με αποδείξεις για τις εργασίες που εργαζόταν στην Αγγλία και την Ολλανδία. Για λόγους εργασίας μετέβαινε σε αυτές τις χώρες. Διαψεύδει κατηγορηματικά την ύπαρξη άλλη ατόμου στην κλοπή.

Aπαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς ένας λάτρης της τέχνης καταστρέφει έναν σημαντικό πίνακα, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι όντως η απορία είναι εύλογη, αλλά ο πελάτης του τραυματίστηκε και σκούπισε τα αίματα στον πίνακα. «Μη μου ζητάτε εξήγηση λογική για το πώς ένας κλέφτης, που εισβάλλει στην Εθνική Πινακοθήκη, τραυματίζεται και μέσα στο σκοτάδι προσπαθεί να σταματήσει το αίμα με ένα κομμάτι χαρτί που είχα πάνω του. Πάντως οι δύο πίνακες, εκατομμυρίων, επεστράφησαν με υπόδειξη του ιδίου άθικτοι. Έδειξε έμπρακτη επιμέλειαζ.

Σχολιάζοντας τυχόν συνεργασία του εντολέα του με την αστυνομία, ο δικηγόρος του 49χρονου δράστη την “κλοπής του αιώνα” είπε στην ΕΡΤ ότι ο πελάτης του «το μόνο που υπέδειξε είναι το που βρίσκονται οι πίνακες.. Ούτε συνεργασία με δικηγόρο είχε, ούτε γνώριζε το πλαίσιο των ποινών που θα αντιμετωπίσει». Και όπως τόνισε, είναι «πράξη δικαίου να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταμέλειας. Η σύλληψη και η έκδοση εντάλματος συλλήψεως, πολλές φορές αποτελεί προκαταβολή προφυλάκισης. Ο πελάτης μου έχει λευκό ποινικό μητρώο. Δεν θεωρώ ότι είναι ύποπτος φυγής. Οι Δικαστές έχουν στους ώμους τους το βάρος μιας υπόθεσης που έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως. Πιστεύω ότι θα τον κρίνουν δικαίως».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος