Πού δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις λόγω του επιδημιολογικού φορτίου

Η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα οδήγησε στην απόφαση να μη γίνουν μαθητικές παρελάσεις στην Πέλλα, που έγινε ο τρίτος νομός μετά την Ημαθία και την Πιερία, που πήρε το αυστηρό αυτό μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Τα κρούσματα στην Πέλλα είναι καθημερινά σε τριψήφιο αριθμό, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, να μην διεξαχθούν παρελάσεις στο νομό για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η αύξηση των νοσούντων από κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα είχε οδηγήσει τις προηγούμενες ημέρες στην απόφαση να μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, αιτία για την ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο ήταν η μεγάλη έκταση που έχει λάβει στο νομό η διάδοση του κορονοϊού και η ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας.

Αναστολή παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου ισχύει επίσης και στην Πιερία όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

«Καθώς η πανδημία καλπάζει και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ασθενών από COVID-19 στην Πιερία, αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση των παρελάσεων στην Π.Ε. Πιερίας», ανέφερε η ανακοίνωση της περιφέρειας.

Στο μεταξύ, λόγω εθνικού πένθους, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 27/10, η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη. Η ξαφνική απώλεια της Φώφης Γεννηματά, σε ηλικία 57 ετών, αιφνιδίασε τους πάντες και είχε ως αποτέλεσμα οι τοπικές Αρχές να αποφασίσουν την ακύρωση της μαθητικής παρέλασης καθώς και αλλαγές στο πρόγραμμα των εορτασμών στην πόλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος