Ρωσικό ΥΠΑΜ: Περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί πεζοναύτες παραδόθηκαν στη Μαριούπολη- Το Κίεβο δεν διαθέτει πληροφορίες για το συμβάν

Περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη, την πόλη λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αν και ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για το συμβάν.

«Στη Μαριούπολη, στην περιοχή του εργοστασίου μεταλλουργίας Ίλιτς (…) 1.026 Ουκρανοί στρατιωτικοί της 36ης ταξιαρχίας των πεζοναυτών κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα και παραδόθηκαν», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσά τους βρίσκονταν 47 γυναίκες και 126 αξιωματικοί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 150 από τους Ουκρανούς στρατιωτικούς ήταν τραυματίες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Μαριούπολης.

Από την πλευρά του ο Ολεξάντρ Μοτουζιανίκ, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε σήμερα ότι “δεν διαθέτει πληροφορίες” για το συμβάν.

Νωρίτερα ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ είχε δηλώσει ότι περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί πεζοναύτες που βρίσκονταν στη Μαριούπολη παραδόθηκαν και κάλεσε όσους έχουν καταφύγει στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal να πράξουν το ίδιο.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ρεπορτάζ της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, το οποίο μεταδόθηκε από το Rossiia 24, ανακοίνωσε την παράδοση περισσότερων από 1.000 Ουκρανών στρατιωτών.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν φαίνονται άνδρες με στολές παραλλαγής να μεταφέρουν τραυματίες πάνω σε φορεία ή να ανακρίνονται όρθιοι.

Σε άλλες εικόνες φαίνονται -σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση- Ουκρανοί στρατιώτες που περπατούν σε έναν δρόμο με τα χέρια τους ψηλά. Ένας από αυτούς κρατά ένα ουκρανικό διαβατήριο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος