Παρασημοφόρηση του Ρ. Μενέντεζ από την Κ. Σακελλαροπούλου – Θερμό κλίμα και στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας

Το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε σε ειδική τελετή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Robert Menendez, φιλέλληνα που βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για τιμή που αναγνωρίζεται σε προσωπικότητες ως ηθική αμοιβή για τη συμβολή τους στη διεθνή προώθηση του γοήτρου της Ελλάδας. Η απονομή του Παρασήμου στον Αμερικανό γερουσιαστή, έγινε για τη συνεισφορά του στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ και την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Απευθυνόμενος στην κ. Σακελλαροπούλου, ο Ρ.Μενέντεζ είπε, με αφορμή τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που σκόρπισαν το θάνατο- ότι εμείς θα επιλέξουμε τον τόπο και το χρόνο που θα αποδοθεί δικαιοσύνη γι αυτό το ειδεχθές έγκλημα.

Το βράδυ στις 9 θα προβληθεί από το δελτίο των 9 της ΕΡΤ1 αποκλειστική συνέντευξη του Ρ. Μενέντεζ στην Εμμανουέλα Αργείτη.

Συνάντηση με τον Νίκο Δένδια

O πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Παρασημοφόρηση του Ρ. Μενέντεζ από την Κ. Σακελλαροπούλου – Θερμό κλίμα και στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας
Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστή Robert (Bob) Menendez . Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στο επίκεντρο της συζήτησης οι στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.

Το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ υπογράμμισαν σε κοινές δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός Γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Μάλιστα ο κ. Μενέντεζ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν τη χώρα μας πυλώνα σταθερότητας για την προαγωγή της δημοκρατίας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε πως δυστυχώς ο πρόεδρος Ερντογάν δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και τώρα πρέπει να διαχειριστούμε την τρέχουσα πραγματικότητα. Ο Νίκος Δένδιας από την Πλευρά του καταδίκασε “με τον πιο ισχυρό τρόπο τη χθεσινή επίθεση στην Καμπούλ που στόχο είχε Αμερικανούς στρατιώτες και αθώους πολίτες που προσπαθούν να ξεφύγουν” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επίσκεψη στο υπουργείο Άμυνας

Παρασημοφόρηση του Ρ. Μενέντεζ από την Κ. Σακελλαροπούλου – Θερμό κλίμα και στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας

Ανάλογο ήταν το κλίμα και κατά την επίσκεψη του Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος