«Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας» λίγο πριν την υποδοχή του 2021

Με μία εντυπωσιακή πανσέληνο σήμερα το βράδυ, 30 Δεκεμβρίου, ο πλανήτης ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 2021. Η τελευταία πανσέληνος του 2020, ονομάζεται και «Ψυχρή Πανσέληνος» ή «Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας».

Oι επόμενες δύο πανσέληνοι, με το νέο έτος πια, θα συμβούν στις 28 Ιανουαρίου και στις 27 Φεβρουαρίου.

 Πώς θα γιορτάσουν την παραμονή Πρωτοχρονιάς οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου

Καθώς πολλές πόλεις ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, πολλοί εορτασμοί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Το Sky News συνέταξε μια λίστα με τις μεγάλες πόλεις και πώς αυτές σκοπεύουν να αποχαιρετήσουν αυτή τη δυσκολη χρονιά.

Σίδνεϋ

Αυστραλοί αξιωματούχοι έχουν απαγορεύσει στους κατοίκους να συγκεντρωθούν κοντά στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσουν το σόου πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λόγω του κορονοϊού.

Την περίφημη ετήσια εκδήλωση, η οποία συνήθως προσελκύει περίπου ένα εκατομμύριο άτομα στο λιμάνι της πόλης, θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν ζωντανά μόνο εκείνοι που ζουν στην περιοχή και οι καλεσμένοι τους.

«Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας» λίγο πριν την υποδοχή του 2021
(AP Photo/Rick Rycroft, File)

Ώκλαντ

Η πόλη της Νέας Ζηλανδίας θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή γιορτή της στο Sky Tower και το Harbour Bridge. Ο δήμαρχος της πόλης, Phil Goff, είπε ότι χάρη στις «απίστευτες προσπάθειες όλων των Νεοζηλανδών να εξαλείψουν το COVID-19», το πεντάλεπτο σόου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Τόκιο

Λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων της COVID-19 εντός και γύρω από το Τόκιο, τα τρένα δεν θα κυκλοφορούν το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ενώ πολλά από τα μεγάλα πάρτι, συναυλίες και άλλα δρώμενα, έχουν ακυρωθεί.

«Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας» λίγο πριν την υποδοχή του 2021

Χονγκ Κονγκ

Στο Χονγκ Κονγκ, αξιωματούχοι ακύρωσαν το πρωτοχρονιάτικο σόου πυροτεχνημάτων πάνω από το Victoria Harbour, καθώς και την ετήσια παρέλαση του Σεληνιακού νέου έτους τον Φεβρουάριο.

Ντουμπάι

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ντουμπάι είναι πάντα φαντασμαγορική και οι αρχές λένε ότι το 2020 θα είναι το ίδιο. Ωστόσο, θα τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Παρίσι

Στη Γαλλία ισχύει ακόμη η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8μμ έως τις 6πμ και δεν θα καταργηθεί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο εορτασμός θα μεταφερθεί στο διαδίκτυο, με μια φαντασμαγορική εικονική συναυλία του Ζαν Μισέλ Ζαρ. Το avatar του πρωτοπόρου συνθέτη και ερμηνευτή θα βρίσκεται μέσα στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ, ενώ ο ίδιος θα παίζει ζωντανά στο στούντιο του.

«Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας» λίγο πριν την υποδοχή του 2021

Βερολίνο

Η Γερουσία του Βερολίνου απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε 54 περιοχές της πόλης, ενώ θα απαγορευτεί ακόμη και η επίσκεψη σε αυτές τις περιοχές, στις 31 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου.

Λονδίνο

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, είπε στους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους. Το ετήσιο σόου πυροτεχνημάτων στον Τάμεση, γύρω από το London Eye, είχε ήδη ακυρωθεί από τον Σεπτέμβριο και δεν θα υπάρξουν άλλες δημόσιες συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα.

Εδιμβούργο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Hogmanay, η θρυλική σκωτσέζικη εορτή που συμπίπτει με την παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με παρουσιαστή τον ηθοποιό David Tennant (Dr. Who).

Νέα Υόρκη

Το Ball Drop στην Times Square της Νέας Υόρκης, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά γεγονότα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Η μπάλα θα κατρακυλήσει και φέτος, αλλά το πάρτι θα είναι μόνο για μια πολύ μικρή ομάδα τιμώμενων προσώπων. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να το δουν διαδικτυακά ή στην τηλεόραση. Στην εορταστική εκδήλωση θα εμφανιστεί η θρυλική τραγουδίστρια της ντίσκο, Gloria Gaynor, η οποία θα ερμηνεύσει τη μεγάλη της επιτυχία «I Will Survive».

«Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας» λίγο πριν την υποδοχή του 2021

Λος Άντζελες

Το Grand Park στο Λος Άντζελες θα διοργανώσει φέτος μια ειδική έκδοση του πρωτοχρονιάτικου πάρτι του με ένα 90λεπτο μουσικό πρόγραμμα.

Καθώς περίπου ένας στους 95 ανθρώπους στην κομητεία του Λος Άντζελες έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι οι παραδοσιακές συγκεντρώσεις της Πρωτοχρονιάς θα δημιουργήσουν μια «ιογενή πυρκαγιά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος