Α. Συρίγος στην ΕΡΤ: Δια ζώσης η λειτουργία των πανεπιστημίων – Να προχωρήσουν οι γονείς σε αναζήτηση φοιτητικής στέγης (video)

Με επισήμανση ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς εξετάζεται αλλά όχι ως άμεσο μέτρο, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μίλησε για επιστροφή στην κανονικότητα, με ζητούμενο και για τα Πανεπιστήμια τα μαθήματα να γίνονται μόνον δια ζώσης.

Μικρές αλλαγές για τα μέτρα ασφάλειας που ισχύουν για μαθητές, διαφορετικά όμως για τους εκπαιδευτικούς, τόνισε συνοψίζοντας:

Οι μαθητές όπως πέρυσι, καλούνται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα, ενώ οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε νοσήσεως, είτε εργαστηριακό τεστ που διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα.

Προς τιμήν τους οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοσοτά εμβολιασμού, είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

Δυστυχώς , πολλοί γονείς δεν έκαναν την προηγούμενη χρονιά αυτοδιαγνωστικά τεστ στα παιδιά κι απλώς συμπλήρωναν δήλωση, επεσήμανε επίσης.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε την εξεταστική του Σεπτεμβρίου και ήδη έχει βγεί υπουργική απόφαση για τα μαθήματα.

«Εναλλακτικά των δύο μη δωρεάν εργαστηριακών τεστ δυο φορές την εβδομάδα προσφέρεται το εμβόλιο. Είναι σύσταση και παράκληση»

Στα Πανεπιστήμια τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ξεκινούν από 1η Οκτωβρίου  και για φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό ισχύουν τα μέτρα είτε εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νοσήσεως είτε εργαστηριακού τεστ, είπε προσθέτοντας ότι:

Η απάντηση για το κόστος των εργαστηριακών τεστ που επωμίζονται οι φοιτητές είναι ότι «τα εμβόλια είναι δωρεάν και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να μην οδηγηθούμε πάλι σε κατάσταση να κλείνουν τομείς».

«Θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια κανονικά – Να προχωρήσουν οι γονείς σε αναζήτηση φοιτητικής στέγης»

Η ισχύουσα απόφαση είναι να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια μόνο δια ζώσης, δεν είναι κανονικότητα το μάθημα μπροστά στον υπολογιστή που έγινε εξ ανάγκης, πρόσθεσε πριν αναφερθεί στις Πανελλαδικές και τις βάσεις εισαγωγής.

Αναφερόμενος ενδεικτικά στην «εμβληματική Δασολογία θεσσαλονίκης και στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης ο κ. Συρίγος  ανέφερε ότι «αυτό που έγινε με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αποτυπώνει τι ακριβώς συμβαίνει στην κοινωνία και ποιες είναι οι ανάγκες».

Μπορεί να χρειαστεί να μετεξελιχθούν σχολές ή να συγχωνευτούν, ή  να αλλάξουν κατεύθυνση, θέματα που θα εξετάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα με τους πρυτάνεις, τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος