Ο Πέδρο Σάντσεθ στο Παρίσι για τα 60 χρόνια του ΟΟΣΑ

Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 60 ετών από την υπογραφή της σύμβασης για τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο Σάντσεθ εκτός από την συμμετοχή του σε πάνελ ομιλητών με θέμα την οικονομική ανάκαμψη μετά τον Covid-19, θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Γ.Γ. του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επίσης θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Η Ισπανία είχε την προεδρία του Οργανισμού για το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεξικανός οικονομολόγος και πολιτικός Άνχελ Γκουρία, ο οποίος από το 2006 εκτελεί χρέη Γενικού Γραμματέα του Ο.Ο.Σ.Α ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο, ότι το 2021 δεν θα επιδιώξει να είναι ξανά γενικός γραμματέας του οργανισμού οπότε ανοίγει ο δρόμος για νέους υποψηφίους. Η Ελλάδα προτείνει για την θέση αυτή την Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο μεταξύ στην Γερουσία ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση των Προϋπολογισμών 2021 που ήδη έχουν εγκριθεί από την ολομέλεια της Βουλής. Παρά τις ενστάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Γερουσία, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να επιστρέψουν και πάλι στην Βουλή για την οριστική έγκρισή τους.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος