Eurovision 2021: Η Stefania μιλά για το «Last Dance» στην ΕΡΤ1

Array

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για μία ακόμη εντυπωσιακή συμμετοχή και το ERTFLIX παρουσιάζει αποκλειστικά το «Last Dance», το τραγούδι με το οποίο η Stefania θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή διοργάνωση στο Ρότερνταμ.

Ρυθμικό ποπ με έντονα τα στοιχεία από τη δεκαετία του 80 είναι το LAST DANCE, που έκανε πρεμιέρα από το ERTflix. Οι ARCADE, ο Δημήτρης Κοντόπουλος και η Αμερικανίδα Σάρον Βον υπογράφουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την ελληνική συμμετοχή.

Οι “ARCADE” διευκρινίζουν ότι το LAST DACE αρχικά ήταν μπαλάντα. Προσθέτουν δε, ότι ήταν μια ιδέα του Δημήτρη Κοντόπουλου. Θεώρησαν ότι είχε το συναίσθημα που ήθελαν, για να πούν φέτος μια ιστορία λίγο πιο δυναμική. Πρόσθέσαν μια 80s αισθητική, παντρεμένη με γκλαμ-ροκ στοιχεία και όλα αυτά στο άκουσμα της σημερινής ποπ.

Για τη Σάρον Βον το νόημα αυτού του τραγουδιού είναι πολύ απλό: “σε παρακαλώ, ας αξιοποιήσουμε την κάθε στιγμή, ας είμαστε χαρούμενοι, ας γιορτάσουμε τα νιάτα μας και αν είναι αυτός ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΟΡΟΣ, ας του δώσουμε όλα όσα έχουμε.”  Για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ελληνικό βίντεο-κλιπ, φέρει την υπογραφή του Κώστα Καρύδα, ο οποίος επισημαίνει ότι κάθε βίντεο-κλιπ είναι μια ταινία μικρού μήκους. Για την EUROVISION οι απαιτήσεις είναι περισσότερες, γιατί το βλέπει πολύς κόσμος και υπάρχει μια ευθύνη να βγάλεις μια πολύ καλή δουλειά.”   Η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ επέλεξε το LAST DANCE ανάμεσα από πέντε υποψηφιότητες της ίδιας ομάδας, που ερμήνευσε η Στεφανία.

 Η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) λίγο μετά την «πρεμιέρα» του τραγουδιού, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 (21:00) και στην Αντριάνα Παρασκευοπούλου και αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής και στις πρόβες που κάνει αυτό το διάστημα με τον Φωκά Ευαγγελινό.

«Είναι τιμή μου που εκπροσωπώ την Ελλάδα», «θέλω να σας κάνω υπερήφανους» είπε η 18χρονη τραγουδίστρια συμπληρώνοντας ότι «θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για μια καλή εμφάνιση». Τέλος, επιφύλαξε και μια έκπληξη στους τηλεθεατές, ερμηνεύοντας a cappella ένα απόσπασμα από το τραγούδι με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στον φετινό διαγωνισμό.
Οι “ARCADE” δε διστάζουν να δηλώσουν ότι την αγαπούν πολύ! Και δεν αποκλείουν μια νέα συνεργασία στο μέλλον. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν τέσσερα ακόμη τραγούδια που η Στεφανία έχει ηχογραφήσει μαζί τους και είναι πολύ πιθανόν να δουν το φως της δημοσιότητας.
“Δεν είναι απλά μια σπουδαία ερμηνεύτρια, χορεύτρια και απερίγραπτα όμορφη, αλλά είναι γεμάτη ενέργεια, ζωή και ενθουσιασμό. Και αυτό είναι το νόημα του τραγουδιού: “ας κάνουμε ό,τι καλύτερο!”, επισημαίνει η Σάρον Βον.
“Ο χορός τώρα ξεκινά!” τόνισε η 18χρονη Στεφανία!

Τo video clip του «Last dance»,  επιχειρεί κάτι πραγματικά πρωτότυπο. Να σχολιάσει μ’ έναν παραμυθένιο τρόπο όλα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, με την υπενθύμιση ότι, ακόμη και τις χειρότερες δυσκολίες στη ζωή, πάντα μπορεί να τις νικήσει η ελπίδα.

«Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, όπως τον Πήγασο και τον Άτλαντα, δοσμένα μ’ έναν ονειρικό, αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο τρόπο», αναδεικνύεται το κεντρικό μήνυμα του τραγουδιού, που είναι η φράση «Κάθε τέλος είναι πάντα και μια νέα αρχή».  Γι’ αυτό και κλείνει με «το φως που πάντα νικάει το σκοτάδι», καλώντας όλους μας να παραμένουμε αισιόδοξοι και να έχουμε την πίστη ότι σύντομα θα είναι παρελθόν ακόμη και η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνει όλος ο πλανήτης.

Τo video clip του «Last dance», φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Κώστα Καρύδα.

Δείτε το τργούδι «Last Dance» στο ERTFLIX

Μια μεγάλη έκπληξη για όλους: Δείτε ολόκληρες τις προηγούμενες διοργανώσεις της Eurovision, από το 2004 έως το 2020.

Στο ERTFLIX, την ίδια μέρα, μια νέα κατηγορία με τίτλο Eurovision, σάς περιμένει! Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρες τις προηγούμενες διοργανώσεις, από το 2004 μέχρι και την περσινή διαδικτυακή παρουσίαση του 2020. Θα έχετε την ευκαιρία να θυμηθείτε τις ελληνικές συμμετοχές, τις πρωτιές, τα τραγούδια αλλά και τα… «παρατράγουδα» που έκαναν την κάθε χρονιά ξεχωριστή. Από το «Shake it» του Σάκη Ρουβά, μέχρι το «My Number One», την πρωτιά της Έλενας Παπαρίζου, τα χρυσά χρόνια των ελληνικών συμμετοχών ξυπνούν νοσταλγικές αναμνήσεις και μας βάζουν στο κλίμα με τον καλύτερο τρόπο. Η Ρουσλάνα του «Wild Dances», η Άννα Βίσση με το «Everything» οι Lordi, η Βέρκα Σερντούτσκα και οι Ντίμα Μπιλάν και Αλεξάντερ Ρίμπακ, που έφτασαν στην κορυφή των διοργανώσεων του Βελιγραδίου και της Μόσχας αντίστοιχα, κλείνουν μια δεκαετία γεμάτη επιτυχίες. Ακολουθούν μοναδικά στιγμιότυπα με τους Lena («Satellite»), Loreen («Euphoria»), Λούκα Γιώρκα, Demy, Ελένη Φουρέιρα και Κατερίνα Ντούσκα, που παίρνουν ξανά θέση στην οθόνη μας δείχνοντας τον δρόμο για τη διοργάνωση του 2021 μέσα από τη μοναδική αυτή διαδρομή.

Last Dance – Στίχοι 

My heart was born a radical

electric and dynamical

I’ve never listened to the remedies

but no forevers no eternities

Holding on beyond the night

for a shadow that feels right

holding on beyond the night

to you

If the dreams we made are made of fire

I would give a life just to live the dream again

if our hearts are hanging on a wire

let’s forget the world below and dance

Until the end

Let’s Dance

Our last dance

Rocking romance

This isn’t (ain’t) our last last dance

(or this ain’t our last dance.)

My heart was born in neon lights

floating in space like satellites

looking for signs of life tonight

as we collide in black and white

Holding on beyond the night

for a shadow that feels right

holding on beyond the night

to you

If the dreams we made are made of fire

I would give a life just to live the dream again

Take a deeper breath before we touch

running out of time let’s use it up

hold me before the morning comes

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος