Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Εξασθενούν τα χιόνια, παραμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα

Οι βροντές και οι χιονοκαταιγίδες είναι ένα σημάδι της βιαιότητας της κακοκαιρίας Ελπίδα δήλωσε ο μετεωρολογός της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “Από τις Έξι”, την οποία χαρακτήρισε σημείο αναφοράς για τους επόμενους χιονάδες στην Αττική.

“Δύο συνεχόμενες χρονιές να χιονίσει στην Αττική, μέχρι την θάλασσα, δεν είχε συμβεί τα τελευταία πενήντα χρόνια. Το ύψος του χιονιού στο κέντρο της Αθήνας ήταν το μεγαλύτερο, τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για την Αττική από πλευράς χιονοπτώσεων, οι οποίες αναμένονται το απόγευμα να σταματήσουν”, δήλωσε. Eξαιτίας του πολύ χιονιού που έπεσε στην Αττική, τα προβλήματα ήταν πολλά: Δέντρα έπεσαν, δρόμοι έκλεισαν και παγετός υπήρχε στους δρόμους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Παναγιώτη Γιαννόπουλου, οι χαμηλές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζονται. Δυτικά και βόρεια θα έχει λιακάδα την Τετάρτη. Τα ξημερώματα αύριο θα έχει πιο πολύ κρύο. Μέχρι τέλος της εβδομαδας περιμένουμε ένα νέο καιρικό σύστημα και από το Σάββατο περιμένουμε και πάλι χιόνια”.

Όπως ανέφερε, η κακοκαιρία Ελπίδα θα είναι σημείο αναφοράς για τους επόμενους χειμώνες στην Αττική.

“Την Δευτέρα χιόνισε πολύ στην Αττική, ενώ την Κυριακή είχε λιακάδα. Το παράδοξο είναι στις Κυκλάδες χιόνιζε με μηδέν βαθμούς και το έπιανε αμέσως”, πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος