Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, μέχρι την Τετάρτη

Η θερμοκρασία από τη Δευτέρα και ως την Τετάρτη θα σημειώνει μικρή άνοδο μέρα με την ημέρα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όμως κάθε μέρα το πρωί και το βράδυ η ψύχρα θα είναι αισθητή αφού θα σημειώνονται αρνητικές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αλλά και την ορεινή Πελοπόννησο. Την Τετάρτη θα φτάσει στα κανονικά επίπεδα για την εποχή ο υδράργυρος.

Όμως από την Πέμπτη η θερμοκρασία και πρώτα στα βόρεια θα σημειώσει πτώση, έτσι την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει ξανά, και εκτός από τις τοπικές βροχές που θα σημειωθούν , θα χιονίσει (αν και όχι με μεγάλες εντάσεις) και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια. Η Άνοιξη αργεί.

Την Δευτέρα στη Χαλκιδική, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, και το νότιο Ιόνιο προβλέπονται νεφώσεις με κάποιες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία ως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της , στα δυτικά θα φτάσει τους 11 με 13 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια. Hδη το πρωί σήμερα τα θερμόμετρα έδειξαν ενδεικτικά -8oC στη Φλώρινα , -7 στο Νευροκόπι, -5 στα Ιωάννινα, -2 στη Λάρισα.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος