Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο – Πέφτει η θερμοκρασία

Οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα αλλά και των επόμενων ημερών, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, οι βροχές γενικά θα είναι λίγες και περιορισμένες με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σήμερα σε κανονικές για την εποχή τιμές, ενώ από αύριο έως την Παρασκευή, λίγο πιο κάτω από τα κανονικά. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται με αρκετό ήλιο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Σήμερα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος