Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο – Μεταβολή του καιρού στα δυτικά και βόρεια με μπόρες και καταιγίδες (video)

Μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα Κυριακή στα δυτικά και βόρεια, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Για λίγες ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες οι οποίες τοπικά στα βόρεια πιθανόν να είναι ισχυρές, να εκδηλωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τη Δευτέρα και την Τρίτη η θερμοκρασία κάτω από 20 βαθμούς όμως με γαλανό αίθριο ουρανό. Τετάρτη έως Παρασκευή αραιές νεφώσεις στη χώρα, χωρίς βροχές και η θερμοκρασία θα ξεπεράσει ξανά τους 20 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα δυτικά, τα βόρεια και τη Θεσσαλία με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγα σύννεφα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Στην Αττική λίγα σύννεφα και πολύς ήλιος. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, από τις απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα έως τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.)FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος