Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με βροχές η επιστροφή, καλοτάξιδες οι θάλασσες

Με τοπικές βροχές προβλέπεται η επιστροφή των εκδρομέων, οι θάλασσες όμως θα είναι καλο-τάξιδες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Για όσους επιστρέφουν στην Αθήνα σχετικά περισσότερες βροχές προβλέπονται στην Πελοπόννησο από ότι στην ανατο-λική Στερεά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τα κανονικά. Από Τρίτη ο καιρός σχετικά βελτιώνεται, το πρωί ακόμα θα βρέχει στα βόρεια. Από Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.

Την Δευτέρα προβλέπεται βροχερός καιρός στις περισσότερες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο νότιο Αιγαίο. Από το απόγευμα και από τα νότια τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς. Στο Αιγαίο θα πνέουν βο-ρειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο αλλά και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φθάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 και τοπικά σε Κρήτη και Δωδεκάνησα τους 22 βαθμούς Κελσί-ου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνε-μοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς αργά το απόγευμα με-μονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπονται αρχικά τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο . Το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικες νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς ενώ στην κεντρική και νότια χώρα τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.)FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος