Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Άνοδος της θερμοκρασίας – Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή

Σήμερα και αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο και θα φτάσει και θα ξεπεράσει για λίγο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όμως από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή ξεκινά μια νέα ψυχρή εισβολή στη χώρα μας που θα φέρει ξανά , πολύ  ψυχρές αέριες μάζες που μάλιστα θα μείνουν αρκετές μέρες με αποτέλεσμα και το Σαββατοκύριακο και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας η θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, τουλάχιστον 4 με 5 βαθμούς κάτω από τις μέσες τιμές για μέσα Μαρτίου.

Θα σημειώνεται ισχυρός παγετός σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια. Έως το Σάββατο όμως το νερό που αναμένεται να πέσει θα είναι λίγο. Προφανώς εκτός από τις τοπικές βροχές θα υπάρχουν και χιονοπτώσεις στα ορεινά και όχι μόνο….αλλά έως το Σάββατο θα είναι τοπικά και λίγα.

Σήμερα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική σήμερα προβλέπονται λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος