Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Τοπικές βροχές στα νότια και ενισχυμένοι άνεμοι

Ενισχυμένοι θα διατηρηθούν οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Στη δυτική Ελλάδα θα πνέουν ανατολικοί και θα φτάνουν τα 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, στην ανατολική χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Αυξημένες νεφώσεις με βροχές προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ στην Κρήτη θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο προς το τέλος της εβδομάδας.

Σήμερα Τρίτη στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα περισσότερες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νότια, κυρίως στα νησιά του Ιονίου από τη Λευκάδα και νοτιότερα, στη νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές γενικά ασθενείς πιθανώς να σημειωθούν και στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικών διευθύνσεων και θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 21, στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, θα φτάνουν τα 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα. Οι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος